Uuuu Copy 1200x800



 

* Groupe Renault face echipă cu Google Cloud pentru a accelera digitalizarea instalațiilor de producție și a lanțului de aprovizionare


* Această colaborare aduce forța Google Cloud în învățarea mașinilor și a inteligenței artificiale, împreună cu expertiza Renault în domeniul producției de automobile pentru a crea noi soluții industriale


* Cele două companii intenționează, de asemenea, să înceapă un program pentru creșterea competențelor digitale ale angajaților Groupe Renault



 

Groupe Renault și Google Cloud au anunțat un nou parteneriat industrial și tehnologic pentru accelerarea digitalizării sistemului industrial și a transformării Industry 4.0.

 

Un contribuabil recunoscut la Industry 4.0, Groupe Renault dezvoltă din 2016 propria sa platformă digitală pentru conectarea și agregarea datelor industriale de pe 22 de site-uri ale grupului din întreaga lume (reprezentând 76% din producția de vehicule) și peste 2.500 de mașini. Acest nou parteneriat cu Google Cloud își propune, printre altele, să optimizeze platforma de gestionare a datelor industriale deținută integral și deținută de către Groupe Renault.

Soluțiile și experiența Google Cloud în domeniul analizei inteligente, învățării automate (ML) și inteligenței artificiale (AI) vor permite Grupului Renault să-și îmbunătățească lanțul de aprovizionare și eficiența de fabricație, calitatea producției și reducerea impactului asupra mediului prin economii de energie.

Aceste îmbunătățiri vor încuraja în cele din urmă dezvoltarea de noi soluții verticale pentru industria auto.

 

Dezvoltarea abilităților digitale 

 

Pregătirea angajaților este, de asemenea, o parte esențială a acestui nou parteneriat. Groupe Renault și Google Cloud intenționează să construiască un program unic și scalabil pentru a îmbunătăți abilitățile echipelor de tehnologie Renault, de fabricație și a echipelor IT, prin sesiuni de coworking, training și activare cu echipa Google. Obiectivul acestui program este de a spori o cultură bazată pe date, care este o parte esențială din viața profesională zilnică a angajaților Renault, atât operațională cât și în procesele de luare a deciziilor.

 

 

"Această colaborare este o ilustrare perfectă a strategiei digitale a Groupe Renault, aplicată aici în domeniul industrial. Acest acord și angajamentul echipelor noastre de gestionare a lanțurilor IT, producție și furnizare ne vor permite să accelerăm desfășurarea planului nostru Industry 4.0 conceput pentru a transforma și conecta site-urile noastre de producție și procesele logistice din întreaga lume pentru a îmbunătăți standardele noastre de excelență și performanță. Acest parteneriat este, de asemenea, un atu pentru angajații Groupe Renault, care vor beneficia de o pregătire la nivel înalt în gestionarea datelor digitale", subliniază José Vicente de los Mozos, directorul producției și logisticii, membru al Comitetului Executiv al Groupe Renault.

 

"Industria auto are inovație în ADN-ul său și există un potențial imens pentru ca tehnologia digitală să aibă un impact semnificativ asupra producției. Ne mândrim că suntem parteneri cu Groupe Renault pentru a ajuta la revoluționarea viitorului producției auto și a energiei pentru următoarea generație de excelență a lanțului de aprovizionare", a adăugat Thomas Kurian, CEO Google Cloud

Acest website foloseste cookies pentru imbunatatirea paginii web si a serviciilor asociate. Prin continuarea navigarii pe acest website, sunteti de acord cu politica noastra privind folosirea de cookies.
Detalii Accept Refuz