709 Copy 1200x800

 

* În această perioadă delicată, Holisun îți aduce școala la un click distanță cu platfoma de #elearning.

* Avem sute de dascăli și elevi mulțumiți care studiază, asimilează și comunică din confortul casei lor.

 

Platforma de e-learning

 

 

Caracteristicile sunt:

 

Gestionarea utilizatorilor, rolurilor, cursurilor si instructorilor
Calendar de cursuri
Comunicari si notificări ale elevilor
Modalităţi diferite de evaluare a elevilor
Notarea elevilor
Cursuri web sau in diferite formate media
Autoinregistrarea elevilor atunci cand au nevoie de cursuri sau materiale suplimentare
Diferite modalităţi de aprobare a inscrierilor.

* Funcţionalităţile impuse sistemului:
* Lecţii;
* Teste
* Resurse care să ii ajute pe elevi să asimileze mai usor si mai bine cursurile;
* Chat-uri pentru comunicarea sincronă intre elevi si mai ales intre elevi si profesorii responsabili de cursuri;
* Formulare evaluare;
* Forumuri prin care elevii să isi poată impărtăsi problemele, opiniile si experienţele referitoare la un curs/lecţie sau altul;
* Glosar de termeni;
* Sondaje;
* Teme de casă;
* Wiki;
* Workshop-uri;
* Calendar evenimente.

 

Mod de utilizare

 


Un curs se va desfăsura in felul următor:

 

* După ce elevul s-a inscris la un curs prin intermediul interfeţei web va putea avea acces la spaţiul de curs. Elevul poate studia lecţie după lecţie, sau poate selecta orice capitol si lecţie din curs, poate rezolva seturi de exerciţii, teste sau teme pentru acasă, accesa legături externe către site-uri specializate, studii de caz. Documentaţia aferentă cursului/lecției existentă in cadrul platformei poate fi descărcată de către elevi, aceasta fiindu-le disponibilă din acel moment si off-line.


* Fiecare curs are propria sa modalitate de examinare. Unele cursuri au teste online, la altele vor avea proiecte sau exerciţiile indicate de profesor, care pot fi incărcate pe forum. In cadrul acestei componente se va putea dezvolta pentru fiecare elev un plan individual de evaluare.


* In cadrul Forumului pot fi puse intrebări, se pot deschide subiecte noi de discuţie sau se poate participa la cele deja deschise. O dată pe săptămană sau cand consideră profesorul că este necesar, va avea loc o sedinţă de dialog sincron in cadrul camerei de discuţie (chat). De asemenea va exista si un forum comun de comunicare cu toţi beneficiarii din sistem (ISJ + licee) care va ajuta la o interacţiune mai ridicată intre elevi, profesori si inspectori din orase diferite, putand astfel să impărtăsească experienţe.


* Elevii vor mai putea accesa: glosar de termeni, sondaje, teme de casă, teste, Wiki, workshop-uri, calendar de evenimente.

 

Lecţii

 


Un curs incărcat in sistem va conţine capitole, organizate in lecţii. Numărul de capitole si lecţii nu va fi limitat. Conţinutul cursului electronic va fi interactiv, va putea conţine text, imagini, animaţii, fisiere audio, video. In cadrul lecţiilor pot fi introduse teste de exersare. Rezolvarea cu succes a acestora nu condiţionează parcurgerea integrală a cursului. Sistemul va oferi si rezultatele rezolvărilor corecte a acestor teste de exersare. Aceste teste vor conţine doar itemi obiectivi:

*   Tip pereche
*   Alegere duală – adevărat / fals
* Alegere multiplă – cu mai multe variante de răspuns, una singură corectă
* Alegere multiplă – cu mai multe variante de răspuns, mai multe corecte.
Fiecare curs va avea atasat propria sa modalitate de examinare.

Sistemul va permite stabilirea permisiunilor de acces pentru modificările ulterioare a lecţiilor incărcate (modificare conţinut, redenumire, stergere, etc).

 

 

Teste sumative

 


Vor fi incărcate ca elemente separate (faţă de cursuri) in sistem. Sistemul va permite intocmirea si incărcarea in sistem a unor itemi de evaluare. Acesti itemi pot fi de tip obiectiv, semiobiectiv, subiectiv. Itemii pot avea conţinut text si elemente multimedia. Fiecare profesor va avea si permisiunea de a crea/incărca itemi. Creatorul de teste va genera testul (automat, sau manual) prin utilizarea setului de itemi existenţi in sistem, avand posibilitatea de a stabilii punctajul pentru fiecare item din cadrul testului. Profesorul va putea selecta elevul/grupa de elevi, pentru care se aplică testul. Testele create pot fi salvate in sistem. Rezolvarea testelor se va face online. Corectarea itemilor obiectivi se va realiza automat de către sistem, stabilirea procentului de realizare a rezolvării itemilor subiectivi si semiobiectivi se va realiza de către profesor.

 

Cursurile si testele vor putea fi descărcate in format HTML. Aceasta componentă va fi modulară si usor de extins in cazul cand apar alte necesităţi la nivelul ISJ sau al liceelor. Extinderea platformei poate fi la nivelul:

* Activităţilor
* Tipurilor de resurse
* Tipurilor de intrebări
* Tipurilor de date
* Adaptabilitatea temei grafice la specificul instituţiei
* Metode de autentificare
* Metodelor de inscriere a cursurilor atunci cand se doreste extinderea lor si către terţe persoane

 

Varianta Demo a platformei de e-learning poate fi descarcata de AICI

Acest website foloseste cookies pentru imbunatatirea paginii web si a serviciilor asociate. Prin continuarea navigarii pe acest website, sunteti de acord cu politica noastra privind folosirea de cookies.
Detalii Accept Refuz