IoT

Dupa desemnarea Municipiului BAIA MARE drept “CAPITALA TINERETULUI DIN ROMÂNIA”, primarul Cătălin Chereches si reprezentantii organizatiilor de tineret care au conlucrat la acest plan national au iesit public si au prezentat cateva dintre proiectele viitoare. Majoritatea proiectelor se vor implemnta in perioada 2 mai 2018 – 2 mai 2019, interval de timp pentru care care Baia Mare va avea statutul de “Capitala Tineretului din Romania”. Exista si proiecte pe termen mediu si lung,privitor la tineri, care suna mai mutl decat promitator pentru viitorul municipiului resedinta de judet.

 In linii mari, primarul Catalin Chereches spune ca proiectele pe care Baia Mare le va implementa din postura de “Capitala Tineretului din Romania” vor dezvolta diferite segmente de activitate, pornind de la IT si terminand cu turismul. Proiectele vizeaza cu precadere tinerii baimareni, cei care convietuiesc in municipiul reseidnta de judet si cei care au plecat din Baia Mare pentru un trai mai bun in alte judete ori in afara granitelor Romaniei. In primul rand, a declarat primarul Chereches, Clubul Phoenix din Baia Mare (aflat in reabilitare si modernizare) va devein un adevarat centru pentru tineret, un obiectiv in care tinerii vor putea sa demonstreze ca pot getsiona astfel de spatii si pot sa le dea viata. Apoi, primarul Catalin Chereches isi doreste ca in zona adiacenta municipiului Baia Mare sa se amenajeze un sat turistic rezervat tinerilor sositi din tara ori strainatate si care isi doresc locuri de cazare si activitati intr-un spatiu care sa fie raportat la traditiile si istoria locului. Catalin Chereches a punctat si faptul ca isi doreste ca respectivul loc sa fie un spatiu prietenos, cu un anumit caracter romantic.

Fara doar si poate, cel mai ambitios plan al administratiei baimarene se refera la implementarea unui proiect ce vizeaza generarea de conditii de viata pentru tinerii pasionati de tehnologie. In discutie se afla un proiect ce ar urma sa fie implementat pe o suprafata de aproximativ 300 de hectare in zona pasunii Varatec si ar consta in amenajarea unui "IT City" cu zone de locuinte si lucru, scoli, gradinițe, spital, zone de sport/agrement.

Proiecte exista si pe segmentele de cultura si turism, potrivit mentiunilor facute de primarul Municipiului Baia Mare. Mai exact, la Colonia Pictorilor - recent inaugurata- primarul Chereches isi doreste sa se ofere spatii de creatie si de cazare pentru cei care poposesc in Baia Mare pentru a derula diferite tipuri de activitati relevante si pentru municipiul resedinta de judet.

Din statutul de “Capitala a Tineretului din Romania”, Baia Mare vrea sa initieze si un proiect inovativ in domeniul turismului, o initiativa prin care tinerii sa poata accesa pachete turistice la preturi modice. Concret, in cadrul asociatiilor sau fundatiilor care au colaborat pentru ca Baia Mare sa devina “Capitala a Tineretului din Romani”a ori intr- o formula distincta sa se realizeze o agentie de turism pentru tineret care sa ofere pachete turistice complete, integrate la preturi modice. (Sursa foto:  https://www.ge.com ; http://www.drurydesign.com)

Acest website foloseste cookies pentru imbunatatirea paginii web si a serviciilor asociate. Prin continuarea navigarii pe acest website, sunteti de acord cu politica noastra privind folosirea de cookies.
Detalii Accept Refuz