Pe perioada desfasurarii forumului, s-a organizat si un targ de afaceri la care participantii si-au prezentat proiectele de cooperare pentru stimularea interesului firmelor chinezesti si a cercurilor de afaceri interesate in cooperare. De asemenea, s-au desfasurat proiectii de filme si o expozitie cu imagini din istoria relatiilor dintre China si tarile ECE, din 1949 pana in prezent. Una din intalnirile importante pentru Romania a fost cea a ministrului Dan sova cu reprezentantii Bancii de Dezvoltare a Chinei, in vederea semnarii unui acord pentru asigurarea investitiilor directe ale firmelor chineze, dar si pentru inlesnirea posibilitatilor de finantare a proiectelor locale si centrale.

Pentru judetul Maramures, aceasta vizita s-a constituit intr-un prim contact cu mediul de afaceri din China, dar a fost si o ocazie de prezentare a proiectelor de investitii ale Consiliului Judetean Maramures care se pot preta la eventuale parteneriate. „Chinezii sunt interesati de investitii in toate domeniile si pot fi oricand un partener dezirabil pentru Maramures. Acest seminar a fost un cadru de intalnire a oamenilor din administratie si din mediul de afaceri pentru a se putea stabili conditiile unor parteneriate viitoare. Maramuresul a prezentat doua dintre proiectele mari ale judetului: tunelul pe sub Gutin si Aeroportul Baia Mare. Prin intermediul Ambasadei Romaniei in China si prin bunavointa domnului ambasador Doru Costea vom putea sa ne facem cunoscute in China oportunitatile de afaceri si de colaborare ale judetului nostru.” – apreciaza presedintele Consiliului Judetean Maramures, Zamfir Ciceu. Forumul s-a concretizat prin semnarea unei declaratii comune, pe tema virtutilor cooperarii la nivel local si a incurajarii contractelor directe.

Acest website foloseste cookies pentru imbunatatirea paginii web si a serviciilor asociate. Prin continuarea navigarii pe acest website, sunteti de acord cu politica noastra privind folosirea de cookies.
Detalii Accept Refuz