Sape0

Schimbări majore la compania ce gestionează participațiile statului în energie. CA-ul a fost înlocuit in corpore, iar 4 din 5 administratori sunt acum membri ALDE, partidul ministrului Petcu

Ministerul Energiei a decis să-i revoce in corpore pe administratorii Societății de Administrare a Participațiilor în Energie (SAPE), compania de stat pe care o controlează integral și care se ocupă de litigiile cu Enel, de recuperarea creanței Rompetrol și de proiectul hidrocentralei Tarnița, patru dintre cele cinci persoane numite în locul acestora fiind membri ai ALDE, partidul din coalița de guvernare condus de Călin Popescu Tăriceanu și din care face parte și ministrul Energiei, Toma Petcu.

Astfel, ministerul a hotărât modificarea actului constitutiv al societății, principala schimbare fiind cea a modului de administrare al acesteia, prin trecerea de la sistemul unitar la cel dualist de conducere, format din Consiliu de Supraveghere și directorat și în care acționarii au mai mult control asupra managementului companiei. În urma modificării sistemului de administrare, toți membrii CA-ului au fost revocați, respectiv Dan Agrișan, Daniela Lulache, Marius Mitruș, Ana Crăița Bucheru și Bogdan Patriniche.

Membrii primului Consiliu de Supraveghere al SAPE, numiți pe o perioadă de 2 ani, dar care pot fi oricând revocați de AGA, potrivit noului act constitutiv, sunt Ionel Pană, Ciprian Mircea Blejan, Cornelia Negruț, Ion-Adrian Moldoveanu și Cristiana Chiriac.

 

Cornelia Negruț este fost deputat ALDE de Maramureș, numele ei fiind luat în calcul în prima parte a anului trecut pentru postul de prefect al județului. În cursul anului 2012 a deținut funcția de vicepreședinte al AVAS, iar anterior a fost consilier local la Baia Mare. Este, de asemenea, de anul trecut, membru în Consiliul de Administrației al Regiei Autonome Tehnologii pentru Energia Nucleară (RATEN), care coordonează activitatea de cercetare în domeniul energeticii nucleare. Sursa stire: www.profit.ro; Sursa foto: http://www.sape-energie.ro)

Citeste intreaga stire AICI