Bani Romanesti0

”Comuna Săcălășeni este campioană în atragerea de fonduri europene și guvernamentale”

Recent, la Săcălășeni au fost semnate două noi contracte pe Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL), etapa a doua, contracte finanțate de Guvernul României prin Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene (MDRAPFE). O sumă de aproximativ 3 milioane de lei vine la Săcălășeni, aceste finanțări fiind doar o continuare a altor proiecte care au fost realizate de administrația locală pe PNDL1, prin proiecte depuse la Compania Națională de Investiții (CNI) sau prin Programul Național de Dezvoltare Rurală (PNDR).


Emilian Pop, primarul comunei Săcălășeni este un om gospodar, iar activitatea susținută pe care o depune la cârma administrației locale dă roade. Pentru obiectivul de investiții ”Reabilitare și modernizare în vederea creșterii eficienței energetice a imobilului Dispensar Uman Săcălășeni” s-a alocat o finanțare de 1,4 milioane de lei, în timp ce 1,5 milioane de lei s-au acordat pentru obiectivul de investiții ”drum sătesc”.


Primarul comunei Săcălășeni, Emilian Pop a precizat faptul că, pentru administrația locală, anul 2017 a fost unul cu realizări importante care s-au concretizat în finalizarea achiziției pentru Centrul de bătrâni, dar și încheierea modernizării drumurilor pe Măsura 3.2.2, un contract cu o valoare de peste 3 milioane de euro. ”Avem la finanțare, la Compania Națională de Investiții (CNI), un cămin cultural cu o valoare de 1 milon de euro, am finalizat școala din Săcălășeni pe un proiect depus pe PNDL1, iar acum urmează școlile din satele Coruia și Culcea, valoarea totală a proiectului fiind de aproximativ 2,4 milioane de lei. Odată realizate toate aceste lucrări, vom amenaja spații de joacă pentru copii la fiecare dintre cele trei școli, proiect care a fost depus pe GAL, pe finanțare europeană și a fost deja aprobat”, a declarat primarul din Săcălășeni, Emilian Pop.

Acest website foloseste cookies pentru imbunatatirea paginii web si a serviciilor asociate. Prin continuarea navigarii pe acest website, sunteti de acord cu politica noastra privind folosirea de cookies.
Detalii Accept Refuz