Șapte km de drumuri comunale vor fi reabilitați în Repedea, pe PNDL2

 


Vești bune pentru locuitorii comunei Repedea, acolo unde edilul Ioan Miculaiciuc continuă să semneze contracte importante pentru comunitate. După ce, în luna noiembrie 2017, Guvernul României, prin Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice (MDRAP) a semnat, pe Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL), etapa a doua, finanțarea pentru reabilitarea Liceului Tehnologic din Repedea, la interval de un an și câteva luni, primarul Miculaiciuc pornește un nou proiect depus pe PNDL2, respectiv reabilitarea și modernizarea a șapte kilometri de drumuri comunale. La evenimentul de joi, 7 februarie 2019 a participat și președintele Consiliului Județean Maramureș, consilieri județeni, dar și consilierii locali din comuna Repedea, care au fost invitați de edilul comunității.

 


”Am semnat contractul de reabilitare și modernizare a rețelei de drumuri de interes local în comuna Repedea, valoarea contractului fiind de aproape șase milioane de lei, cu TVA. Contractul este încheiat pe o perioadă de 11 luni, din care 30 de zile pentru servicii de proiectare și zece luni pentru execuție, însă constructorul a dat asigurări că, în situația în care vremea va permite, lucrările vor începe în aproximativ două săptămâni. După 30 de ani de așteptări, toate drumurile principale din comună vor fi modernizate cu lucrări care implică șanțuri, rigole și podețe. Execuția va merge pe patru tronsoane, respectiv 4 kilometri de drum vor fi reabilitați pe Strada Toamnei, 500 de metri pe Strada Bisericii, 1,068 km pe Strada Pentaia și 1 km pe pe strada Luh. În anul 2016 am reușit să modernizăm 1 km de drum de la bugetul local, iar cu lucrarea de acum vom acoperi toate drumurile principale din comună”, a declarat primarul Ioan Miculaiciuc.

 

 

Ioan Miculaiciuc: Depunem un nou proiect pentru reabilitarea a 5 km de străduțe în Repedea

 


Edilul din Repedea a precizat faptul că, la Liceul Tehnologic Repedea, procesul verbal de recepție a lucrărilor va fi semnat în maxim două săptămâni, în timp ce lucrările la școala și grădinița din Repedea au fost deja recepționate. Dacă liceul a fost reabilitat tot prin fonduri obținute pe Programul Național de Dezvoltare Locală, etapa a doua, lucrările la școală și grădiniță au fost realizate prin fonduri europene. Totodată, primarul Ioan Miculaiciuc a precizat că se pregătește să depună încă un proiect care prevedea reabilitarea a 5 km de străduțe, ceea ce ar însemna că toate drumurile din Repedea vor fi la standarde ridicate.

 


”Se deschide un nou program la Ministerul Dezvoltării, unde vor finanța două proiecte pentru comunitățile locale, iar străduțele din comună sunt, în acest moment prioritare. Proiectul ne este pregătit integral, avem întreaga documentație, acum așteptăm doar să obținem finanțarea. Mai avem un proiect depus la AFIR, pentru 12 km de drumuri agricole, în sumă de 1 milion de euro. Ne-au mai solicitat câteva lămuriri pe care le vom depune în cursul săptămânii viitoare. Și un alt proiect care a trecut deja de prima etapă privește reabilitarea a 3,8 km pe programul transfrontalier”, a declarat primarul din Ioan Miculaiciuc.

 


Primarul comunei Repedea s-a declarat încântat de faptul că președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea a ales să fie și de această data alături de administrația locală. ”Trebuie să recunoaștem faptul că președintele CJ ne-a fost mereu alături și ne-a susținut la fiecare dintre proiectele depuse la Ministerul Dezvoltării Regionale. O bună legătură între administrația locală și Consiliul Județean Maramureș este necesară pentru ca proiectele comunităților să fie aprobate și duse la bun sfârșit și, personal, îi mulțumesc președintelui Gabriel Zetea pentru întreaga susținere arătată în acești ani”, a declarat primarul comunei Repedea, Ioan Miculaiciuc.

 


Șeful administrației județene a felicitat activitatea pozitivă a primarului Ioan Miculaiciuc, precum și pe reprezentanții Consiliului Local Repedea, care au dat dovadă de mult entuziasm în preluarea proiectelor pe care unii le considerau pierdute în comună.

Acest website foloseste cookies pentru imbunatatirea paginii web si a serviciilor asociate. Prin continuarea navigarii pe acest website, sunteti de acord cu politica noastra privind folosirea de cookies.
Detalii Accept Refuz