CLIO 5 Etoiles Euro Ncap 1200x800

 

 

Noul Renault Clio obține ratingul de 5 stele râvnit în testele de siguranță Euro NCAP. Groupe Renault a fost testat în conformitate cu noul protocol stringent lansat în 2018 și a obținut cel mai mare scor cu rezultate la cel mai bun nivel al pieței, indiferent de segment.

 

Cea de-a cincea generație Clio, care va fi lansată în curând, este deja una dintre cele mai sigure mașini de oraș testate vreodată de Euro NCAP. Noul Renault Clio a devenit cel de-al 22-lea vehicul Groupe Renault care a primit acest rating maxim de 5 stele. Performanță realizată datorită, în special, siguranței pasive sporite și celei mai cuprinzătoare game de ajutoare de conducere din categorie.

 

Bazat pe platforma modulară nouă, CMF-B, noul Clio beneficiază de o structură optimizată a caroseriei, structuri de scaune revizuite și dispozitive de fixare a centurilor de siguranță proiectate pentru a oferi un sprijin optim pentru toți pasagerii, indiferent de dimensiuni sau poziție, cu pretensionări și limitatoare de sarcină. Renault susține tehnologia Fix4sure, noul Clio facand posibilă și instalarea tuturor scaunelor pentru copii, atât in față cât și in spate, pe sistemul isofix și sistemul de dimensiuni I, precum și protecția sporită a capului pentru pasagerii din spate în cazul unui impact lateral.

 

Noul Clio poate conta, de asemenea, pe o gamă foarte bogată de caracteristici standard cu: sase.  airbag-uri, ABS cu asistență la frânarea de urgență, o cameră de luat vederi și un radar (care permite asistența de menținere a benzii de rulare, recunoașterea semnalizării traficului cu alertă de viteză, avertizare la distanță, frânarea de urgență), limitator de viteză, alertă de deblocare a centurii de siguranță, s.a.m.d. În plus, vizibilitatea este optimizată cu farurile frontale standard 100% cu LED-uri, cu lumină automată fază lungă / fază scurtă. 

 

Datorită noii arhitecturi electronice a lui Clio, a devenit posibilă introducerea sistemului de frânare de urgență activă, cu recunoașterea pietonilor, bicicliștilor și a altor vehicule, așa cum demonstrează Euro NCAP eficiența pietonilor / ciclistului AEB (11/12). Pentru un plus de siguranță și confort, New Clio va implementa în curând sisteme complementare avansate de conducere pe autostrada și Trafic Jam Companion, primul pas spre conducerea autonomă.

 

Ca o mașină urbană versatilă, noul Clio oferă cele mai bune condiții de siguranță în întreaga sa gamă, consolidând expertiza Renault în domeniul siguranței pentru toți pasagerii și ceilalți participanți la trafic. Cu noul său design, conținut extrem de tehnologic și toate inovațiile sale, noul Renault Clio deschide o nouă eră în strategia de produse Groupe Renault și oferă cele mai bune condiții de siguranță pentru cea mai bine vândută mașină franceză din lume. (Photo Credits: Groupe Renault Communication)

Acest website foloseste cookies pentru imbunatatirea paginii web si a serviciilor asociate. Prin continuarea navigarii pe acest website, sunteti de acord cu politica noastra privind folosirea de cookies.
Detalii Accept Refuz