A194137 Large 1200x800

 

 

Audi AI: ME
# Viziunea unei masini autonome a viitorului
# Zonă mică de trafic, confort spațial maxim
# High-tech refugiu în timpul orelor de vârf


La Auto Shanghai 2019, Audi a introdus un concept de mobilitate vizionară pentru mega-urile viitorului: Audi, cunoscut sub numele de Audi AI: ME, oferă dimensiuni compacte, un interior spațios, futurist și capacitatea de a conduce în mod autonom la nivelul 4. Acest lucru permite ocupanților să facă ceea ce le place cu timpul petrecut la bord. Audi AI: ME oferă o gamă largă de funcții de înaltă tehnologie pentru comunicare, divertisment sau pur și simplu pentru relaxare.

Linia corporală a Audi AI: ME demonstrează modul în care emoția și economia spațială pot forma o sinteză perfectă într-o mașină compactă acționată electric. Există un motiv pentru care numele AI: ME evidențiază relația cu Audi AIcon, studiul operării automate pe distanțe lungi, introdus în 2017. Afinitatea liniei corporale și conceptul acestor două mașini au devenit evidente în Shanghai, in  va flanca condițiile în care AIcon a făcut premiera mondiala pe scena standului Audi la Auto Shanghai 2019.

 

Arhitectură compactă, unitate electrică: conceptul

A194094 large 1200x800


Cu o lungime exterioară de 4,30 metri (14,1 ft) și o lățime de 1,90 metri (6,2 ft), Audi AI: ME are ampatamentul de 2,77 metri (3 ft) și înălțimea de 1,52 metri (5 ft), lucruri ce indică dimensiuni interioare care sunt mult mai probabil să se găsească cel puțin în clasa următoare. Acest lucru este posibil datorită arhitecturii acționării electrice. Unitatea de antrenare este poziționată pe puntea spate și mobilizează 125 kW (170 metri cp).

A194108 large 1200x800

Pentru pasageri, masina oferă spațiu disponibil în mod obiectiv, confort spațial și o mare variabilitate. Audi AI: ME este conceput ca un loc cu 2 plus-x. Structura sa se bazează pe o varietate de configurații pentru pozițiile scaunelor și spațiul de depozitare. În timp ce numai scaunele individuale din față vor fi folosite în majoritatea călătoriilor, mașina oferă spațiu pentru maximum patru persoane în față și pe bancheta din spate, dacă este necesar.

 

Audi AI: Pe drumul spre mobilitate automată

A194092 large 1200x800


Audi AI: ME și Audi AIcon: două autovehicule conceptuale, ale căror nume se referă la noua abreviere cu două litere, în cadrul căreia Audi îmbină un întreg grup de tehnologii inovatoare de mobilitate. Audi AI este cifrul pentru o varietate de sisteme electronice care ameliorează solicitarea șoferilor și le oferă în același timp noi posibilități de utilizare a timpului petrecut în mașină. În acest scop, Audi AI utilizează, de asemenea, strategii și tehnologii din domeniul inteligenței artificiale și al învățării în mașină. Audi AI combină, de asemenea, inteligența vehiculului, ceea ce face posibilă conducerea automată în primul rând și inteligența de interacțiune, care transformă vehiculul în partenerul pasagerilor. Numele Audi AI: ME face deja legătura dintre AI și utilizatorii înșiși. Sistemele AI AI sunt capabile să învețe și să gândească, fiind, de asemenea, proactive și personale. Mulțumită Audi AI, modelele care poartă cele patru inele vor fi atât inteligente, cât și empatice în viitor. Ei vor putea să interacționeze în mod continuu cu împrejurimile și cu pasagerii și, astfel, să se adapteze mai bine decât oricând la cerințele celor aflați la bord.

 

 

Conducerea automată la nivelul 4: Relaxați-vă în timp ce navigați prin oraș

 


Ceea ce este stabilit de mult timp în transportul feroviar și chiar și în domeniul aviației se află la pragul unei revoluții în domeniul transportului auto-automatizat. Audi AI: ME este conceput pentru a fi utilizat în oraș și pentru a conduce la ceea ce este cunoscut sub numele de nivelul 4. Acesta este cel de-al doilea nivel de nivel superior la o scară internațională standardizată pentru creșterea automatizării. Deși sistemele cu nivelul 4 nu necesită asistență din partea mecanicului, funcția lor este limitată la o anumită zonă - cum ar fi autostrăzile sau o zonă special amenajată în orașele interioare. În aceste locuri, șoferul poate transfera complet sarcina de a conduce vehicule în sistem. Șoferul trebuie să reia sarcina numai atunci când mașina părăsește zona definită pentru o conducere automată. Spre deosebire de Audi AIcon, un vehicul cu funcția de nivel 5, care este întotdeauna complet autonom, modelul Audi AI: ME este echipat, în plus, cu elementele de control ale volanului și pedalei.

Aceasta înseamnă că mașina, precum și utilizatorii rutieri rămași, vor conduce în mod automat într-o zonă de trafic definită echipată cu infrastructura corespunzătoare în viitor. Circuitele de autoreglare și de autocontrol permit vehiculului să se alinie calm, evitând accelerația longitudinală sau laterală. Aceasta este o cerință importantă pentru ocupanții automobilului de a se detașa mental de traficul din jurul lor.

 

 

Lux refugiu și centru de control high-tech: interiorul

A194132 large 1200x800
Audi AI modifică în mod fundamental modul în care sunt folosite automobilele și îmbunătățește semnificativ timpul petrecut la bord. Mașina devine din ce în ce mai mult un "al treilea spațiu de locuit" alături de casele și locurile de muncă. Prin urmare, este doar consecvent faptul că designerii Audi nu au subordonat interiorul Audi AI: ME în forma corpului. Dimpotriva. Acestea au prioritizat interiorul și au făcut-o nucleul întregului vehicul. Accentul este mai puțin pe legătura tradițională dintre volan și volanul vehiculului, instrumente, pedale - și mai mult pe timpul petrecut în vehiculul automat. Acesta este motivul pentru care aceste elemente de control sunt retrase printr-o coregrafie elegantă și sofisticată și sunt apoi aproape complet ascunse de un compartiment de depozitare cu o suprafață din lemn de nuc deschis.

În general: spațiul de depozitare va deveni mai important decât înainte în vehiculele automatizate. Audi AI: ME prezintă zone atât pe caroserie, cât și pe scaunele din față, care ascund un detaliu inovator: Magneții servesc ca suporturi pentru pahare și țin căști metalice sau plăci în loc, după cum este necesar. Ocupanții se pot bucura de o masă relaxată în timp ce călătoresc în automatizarea Audi AI: ME.

Indiferent ce fac, pasagerii pot găsi întotdeauna o poziție confortabilă. Scaunele din față sunt inspirate de scaunul clasic și dispun de un scaun larg și confortabil, tapițat cu material textil în nuanțe calde de gri. Spătarul este conceput ca un înveliș curbat care este atașat de perna scaunului numai cu un suport vertical. Când pedala nu este necesară, șoferii își pot odihni picioarele pe suporturile de sub tabloul de bord, cum ar fi un om otoman. Pe bancheta din spate, care ajunge în jurul secțiunilor laterale ale mașinii, ocupanții pot să-și schimbe poziția în scaune aproape în orice fel.

Unghiul orizontal din fereastra adâncă din interior este un element semnificativ al secțiunii laterale - o caracteristică citată de la Audi AIcon, ca să spunem așa. Oferă un avantaj ergonomic evident ocupanților: extinde gama de mișcare a brațului care se sprijină pe șina ușii și, de asemenea, mărește vizibil dimensiunea întregului interior într-o măsură semnificativă.

Vehiculul și sistemele de comunicație și de interacțiune sunt operate prin intermediul urmăririi ochilor, a intrărilor de voce și a câmpurilor sensibile la atingere în șina ușii. Ele sunt poziționate perfect în termeni de ergonomie și sunt în mod normal integrate în suprafață, făcându-le invizibile. Iluminarea este activată numai atunci când este abordată și ghidează privirea utilizatorului asupra suprafețelor funcționale.

Există un monitor OLED multidimensional, tridimensional, care rulează sub și de-a lungul întregii lungimi a parbrizului și este folosit în principal în dialogul cu controlul ochilor. Meniurile de funcții codificate în mod terminologic, de exemplu pentru navigație sau infotainment, pot fi activate cu ochiul și apoi deschid alte niveluri care se deplasează din fundal în modul de vizualizare ascuțită de pe monitorul 3D.

Există ochelari VR la bord pentru ieșirea vizuală a sistemului infotainment. Acestea transformă utilizarea internetului, vizionarea de filme sau chiar jocurile interactive într-o experiență fascinantă pentru pasageri. Audi a demonstrat posibilitățile care ne așteaptă în viitor cu sistemul Holoride la CES 2019 din Las Vegas. Aici, mișcarea proprie a vehiculului este detectată de un sistem senzor și apoi integrată interactiv în cursul vizual al unui joc. Pasagerii simt că sunt literalmente în mijlocul acțiunii.

Pasagerii experimenteaza interiorul Audi AI: ME nu doar ca un mijloc de transport, ci ca o atmosfera luxoasa cu numeroase caracteristici high-tech. De asemenea, acționează literalmente ca un filtru care păstrează tot traficul omniprezent. Sistemul audio de înaltă calitate este cuplat cu compensarea zgomotului care poate suprima complet nivelul zgomotului exterior prin intermediul controlului activ al zgomotului. Acest lucru permite ocupanților să se bucure de liniște meditativă sau să asculte muzică în calitate de concert-hall la Audi AI: ME.

A194129 large 1200x800

Suprafețele și structurile care sunt familiare din mediul de casă domină chiar și în ceea ce privește materialele. Textilele de înaltă calitate, dintre care unele sunt fabricate din produse reciclate, lemn și touchpad-urile din șinele din ușă din materialul mineral compozit Corian, care este deosebit de plăcut la atingere, conferă caracterului predominant tehnic al vehiculului un confort confortabil și luxos atingere. Interiorul își are atmosfera deosebită de tensiunea dintre elementele naturale și tehnologice. Suprafețele mari de sticlă din ferestrele profunde și din zona acoperisului fac lumina interioară și transparentă. Controlul electro-cromatic poate insula intrarea luminii și a căldurii, dacă este necesar, și poate proteja interiorul cu ferestrele tintuite permanent. Filtrurile din lemn din zona acoperisului creează o pergolă deasupra interiorului.

 

Utilizarea plantelor reale în interiorul automobilului este o premieră. Vegetația, care este rar întâlnită în mediul ostil al orașului, oferă ocupanților un sentiment de apropiere de natură și ajută la îmbunătățirea obiectivă a calității aerului în automobil în același timp. Tehnologia sofisticată de filtrare împiedică mirosurile din trafic și orașul să intre în interiorul Audi AI: ME în primul rând.

 

Sistemele care determină nivelurile de stres pentru parametrii vitali servesc, de asemenea, bunăstarea ocupanților. Algoritmii inteligenți permit Audi AI: ME să cunoască șoferul mai bine și mai bine și să-și îmbunătățească opțiunile într-o manieră specifică.

A194134 large 1200x800
Audi AI: ME este imediat recunoscut chiar și în oglinda retrovizoare: Fața sa este caracterizată de un singur cadru hexagonal cu forma inversată și suprafața tipică pentru un Audi electric. Arhitectura corpului este un nou venit pentru piscina formelor Audi. Dacă vă uitați mai aproape, totuși, relația cu conceptul Audi AIcon introdus în 2017 devine evidentă. În ciuda proporțiilor complet diferite, există similitudini clare în graficul exact al contururilor și al arcului lung al liniei de acoperiș. Dar legătura principală dintre cele două autovehicule diferite este un unghi semnificativ în ferestrele laterale.

 

Exteriorul diferă puternic de concurența de masă

A194136 large 1200x800

Audi AI: ME este un design alternativ orientat. Mai mult decât un indiciu al unei forme de pană, fântânile accentuate și extrase care sunt tipice pentru marcă și grafica izbitoare a ferestrelor creează o formă globală foarte emoțională. Zona de trafic este în mod clar subordonată cerinței minime de spațiu: Cu o lungime exterioară de 4,30 metri și o lățime de 1,90 metri, vehiculul se integrează în segmentul compact. Înălțimea de 1,52 metri (5 ft) oferă avantaje deosebite în interior, în special, și oferă ocupanților un sentiment de spațiu amplu, ușurează accesul și oferă un loc excelent. Ușile laterale laterale, care se deschid în direcții opuse și sunt fixate în față și spate, facilitează intrarea în vehicul. Și totuși, Audi AI: ME nu apare ca o dubă cubică, dar exudă dinamism chiar și în staționare. Jante de mari dimensiuni de 23 inci subliniază această aparență.

A194116 large 1600x1200
Cu autovehiculele de viitor ale viitorului, farurile vor avea cel puțin un loc de muncă cu fracțiune de normă, deoarece șoferul va fi preocupat de alte lucruri de cele mai multe ori și rareori va avea nevoie ca drumul să fie iluminat puternic. Este o altă funcție a iluminatului care are un rol mai important aici: comunicarea cu ceilalți utilizatori ai drumurilor. Audi AIcon a demonstrat deja modul în care suprafețele luminoase ale matricei digitale pot folosi grafice în mișcare pentru a scoate semnale clar de înțeles legate de starea de condus și, bineînțeles, să marcheze chiar vehiculul.

Audi AI: ME ia această abordare cu un pas mai departe: Întrucât utilizatorii de drumuri vin chiar mai aproape de oraș, pozițiile tradiționale ale luminilor din față și din spate nu sunt vizibile. Din acest motiv, proiectanții de iluminat Audi au integrat elemente LED în corp într-o poziție neobișnuit de ridicată deasupra puțurilor de roată, unde sunt vizibile din toate unghiurile. Această comunicare de 360 ​​de grade este o caracteristică suplimentară importantă de siguranță pentru pietoni sau bicicliști.

A194112 large 1200x800

La fel ca în AIcon, unitățile cu LED-uri din față și proiectorii cu micro-matrice pot folosi simboluri ușor de identificat pentru a semnala pietonilor atunci când AI: ME le permite să treacă de-a lungul drumului, de exemplu. Grafica poate fi proiectată pe drum sau pe un perete. Această funcție este, de asemenea, utilizată pentru a ilumina zona ușii pentru a se asigura că ocupanții pot intra sau ieși din vehicul în siguranță și, de asemenea, pentru a marca vehiculul pentru ceilalți utilizatori ai drumului. Proiectorii cu matrice pot asigura, de asemenea, o siguranță suplimentară pentru ceilalți utilizatori ai drumurilor, cu iluminare mai slabă, prin iluminarea automată a mediului înconjurător.

Audi AI: ME prezintă o inovație suplimentară: poate interpreta semnale de la alte vehicule și poate folosi o tehnologie proprie de iluminare pentru a le amplifica, dacă acest lucru este benefic pentru împrejurimi. Exemplu: Un vehicul care se deplasează în față indică un pericol cu ​​blocaje de avertizare cu avertizare slabă. AI: ME poate detecta acest semnal și îl poate amplifica cu proiecțiile și cu unitățile LED de pe corp, astfel încât acesta să fie clar vizibil pentru toți utilizatorii drumului.

Ca vehicul de nivel 4, Audi AI: ME este echipat cu faruri LED luminoase și lumini de frână și spate perfect vizibile pentru toate situațiile în care șoferii iau singuri roata. Atunci când conduceți în mod activ, posibilitatea de a vedea este la fel de importantă și în timpul nopții, ca și în zilele viitoare

.

Mobil pentru ore: arhitectura unității

A194138 large 1200x800
Audi a adoptat o abordare orientată spre adaptarea specificațiilor AI: ME la domeniul de utilizare a unei mașini de oraș. Acest lucru înseamnă că valorile extreme de accelerație și vitezele de autostradă sunt la fel de depășite ca și viteze mari de virare și intervale care sunt potrivite pentru deplasarea pe distanțe lungi. Un automobil ca AI: ME va conduce în mod predominant în intervalul de viteză cuprins între 20 și 70 km / h (12,4 și 43,5 mph) și va trebui să rămână mobil pentru ore întregi fără încărcare. Cu toate acestea, intervalele lungi în termeni de kilometri sunt mai puțin relevanți decât capacitatea de a utiliza în bună măsură timpul de funcționare.

Inginerii, prin urmare, au atras o configurație de bază relativ simplă, dar ușoară. Un acumulator cu o capacitate de stocare de 65 kilowați-oră este suficient pentru a îndeplini aceste cerințe. Un motor sincronic excitat permanent, care poate mobiliza 125 kW (170 CP), dacă este necesar, funcționează în zona punții spate a AI: ME. O fracțiune din acestea este de obicei suficientă pentru a ține pasul cu traficul urban. Datorită recuperării energiei de frânare și a greutății sale relativ scăzute, Audi AI: ME prezintă un consum extrem de redus de energie chiar și în traficul urban.

Axele și alte componente ale suspensiei se găsesc în portofoliul de modele sister compacte din portofoliul Audi. Combinația încercată și testată a amortizoarelor adaptabile și a masei nesfârșite asigură o bună conducere a drumului în oraș. Corpul este fabricat dintr-un material multi-material ușor, compus din componente din oțel de înaltă tehnologie, aluminiu și plastic, în special în echipamentele atașate.

 

Audi la cerere: concepte de ofertă inovatoare

A194093 large 1200x800
După Audi AIcon, care a debutat la Salonul Auto Internațional în 2017, și mașina sportivă radicală Audi PB 18, introdusă în vara anului 2018, Audi AI: ME este acum cel de-al treilea vehicul de viziune al mărcii pentru a prezenta o ofertă pentru utilizarea în domenii clar definite ("cazuri de utilizare"). În timp ce Audi AIcon oferă calitățile unui jet de afaceri pentru transmisii pe distanțe lungi, PB 18 este un vehicul pentru călătoria ocazională la pista de curse. Audi AI: ME este partenerul perfect pentru utilizarea în aglomerații. Un al patrulea vehicul de viziune va completa cvartetul conceptului de la Salonul Auto Internațional în septembrie 2019.

Prioritatea de vârf dată în specificațiile pentru aceste mușe de testare nu este aceea de a elabora un model complet pentru spectrul versatil și pe termen lung al utilizării unei clientele eterogene. Acestea sunt automobile premium specializate care pot fi comandate după cum este necesar și cu posibilități extinse de individualizare ca parte a unei oferte la cerere. Această abordare se bazează pe profilul cerințelor multor clienți, în special în zonele urbane, care este în tranziție. Automobilele trebuie să fie disponibile și gata de utilizare la cerere și ar trebui, în mod ideal, să fie personalizate, dar nu trebuie să treacă în proprietatea personală permanentă. Cu toate acestea, clienții premium cer încă să poată să comande automobilele lor cu cât mai multe caracteristici individuale posibil - și, desigur, cu aceeași înaltă calitate pe care sunt obișnuiți și așteaptă - de la Audi.

Clienții care rezervă un vehicul nu vor primi doar vehiculul dorit, ci pot, de asemenea, să fie configurate astfel încât să se potrivească preferințelor lor personale cât mai mult posibil. Culorile, interioarele și opțiunile tehnice pot fi configurate online cu aplicația sau prin detaliile șoferului stocate în sistemul "myAudi". Chiar și temperatura interioară preferată a șoferilor, reglarea perfectă a scaunelor ergonomice și biblioteca muzicală personală sunt activate deja când intră în mașină.

Această ofertă este accesibilă și ușor de folosit printr-o aplicație care conectează comanda vehiculului, preferințele personale ale utilizatorului și numeroasele opțiuni care pot fi utilizate în timpul conducerii. Utilizatorii folosesc această aplicație pentru a-și ordona Audi AI: ME și pot pre-ordona mașina cu două sau mai multe scaune și chiar un scaun pentru copii, după cum este necesar. Aceștia vor găsi AI: ME la ora solicitată și în locul convenit și pot pur și simplu să-l parcheze undeva după ce l-au folosit. În zonele dotate cu echipamente adecvate, autovehiculul poate călători chiar și între depozit și adresa clientului fără un conducător auto.

Aplicația, care funcționează printr-un smartphone și în mașină în sine, servește și ca asistent și intermediar pentru multe alte servicii. De exemplu, poate fi folosit pentru comunicarea spontană cu prietenii prin intermediul internetului sau al rețelelor sociale. Utilizatorii pot lua autoies la bord și pot să le împărtășească în rețelele sociale. Aceștia pot accesa întregul internet în scopuri de divertisment, cercetare și servicii. Utilizatorii pot să comande alimente pe drum și să facă o oprire rapidă, automată la un restaurant pentru a le livra la mașină și apoi să se bucure de masa lor în vehicul în drum spre casă.

Conexiunea dintre rețeaua de domiciliu a utilizatorilor și Audi AI: ME permite chiar utilizatorilor să continue să vizioneze un film folosind ochelarii VR din mașină, ridicând unde au plecat acasă. În drum spre casă, pot să-și închidă ochii, să se bucure de liniștea de la bord și să se relaxeze.

A194133 large 1200x800

Audi AI: ME devine un punct fix în biotopul personal digital al utilizatorului. Călătoria obositoare zilnică de la A la B se transformă într-o plimbare plăcută cu timp liber. După ce au ajuns la destinație, utilizatorii pot ieși din mașină, relaxați și în spiritele bune și nici nu trebuie să caute un loc de parcare sau o stație de încărcare. Audi AI: ME va găsi drumul propriu spre depozit.

"Audi on demand" este disponibil în metropole pe mai multe continente și este deja exemplul perfect al extinderii viitoare a ofertei Audi într-un furnizor de servicii de mobilitate globală. Odată cu extinderea și specializarea simultană a parcului auto, acest program va deveni și mai atractiv pentru clienții cu cerințe ridicate în viitor. Vehiculul premium se oferă și integrarea digitală a automobilului și a mediului de viață va da și brandului Audi un start în acest segment: Vorsprung durch Technik.

Acest website foloseste cookies pentru imbunatatirea paginii web si a serviciilor asociate. Prin continuarea navigarii pe acest website, sunteti de acord cu politica noastra privind folosirea de cookies.
Detalii Accept Refuz