Materiale Print Sotul Pacalit Pag2 Page 001 1200x1680

SOȚUL PĂCĂLIT, după Moliere - Prima premieră a stagiunii la Teatrul Municipal Baia Mare

Teatrul Municipal Baia Mare vă invită miercuri, 31 octombrie 2018, de la ora 19.00, la SOȚUL PĂCĂLIT, după Moliere, prima premieră a acestei stagiuni. Spectacolul se joacă cu publicul în sală, regia îi aparține lui Victor Olăhuț, iar distribuția e alcătuită din Dragoș Călin, Denisa Blag, Valeriu Doran, Florentina Năstase, Raul Hotcaș, Claudia Păunescu, Mircea Gligor, Doru Fârte, Diana Podăreanu. Scenografia îi aparține lui Mihai Vălu, muzica lui Călin Ionce, iar traducerea textului este semnată de Nicolae Weisz.
“O căsătorie din interes. O tânără frumoasă și năbădăioasă. Un parvenit social. Un filfizon. O cameristă șireată și un poștaș hâtru. Doi părinți depășiți de vremuri. Un apatic, pe post de încurcă-lume. O pianistă.
În această punere în scenă a unui text clasic, vechi de aproape patru secole, într-o viziune modernă, fiecare personaj aduce la suprafață o tipologie, care-și găsește ecou în vremurile noastre tulburi.


Scara valorilor a fost răsturnată, iar în vârful ei tronează Banul. Principiile de Cinste, Adevăr, Dreptate fac cale întoarsă în “tolba” prăfuită a filosofilor. Suntem prizonierii unei lumi aflate la apogeul minciunii. Un spectacol despre nesiguranță și pierderea rațiunii, în cele din urmă, dar și o porție zdravănă de comedie la superlativ.” (Ana Liliana Ilea)

Eveniment facebook: https://www.facebook.com/events/284169045547653/

Acest website foloseste cookies pentru imbunatatirea paginii web si a serviciilor asociate. Prin continuarea navigarii pe acest website, sunteti de acord cu politica noastra privind folosirea de cookies.
Detalii Accept Refuz