18920418 10155568477112280 4823056583938337967 N 1200x800

Studenții Centrului Universitar Nord din Baia Mare au posibilitatea de a-și premia profesorii care îi inspiră până în data de 25 martie 2018, nominalizându-i la Gala Profesorului Bologna, ce se va desfășura anul acesta la Timișoara în data de 18 mai.

Gala Profesorului Bologna este un proiect național, de tradiție, al Alianței Naționale a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR), care a ajuns la a XI-a ediție. Scopul principal al proiectului este îmbunătățirea sistemului de învățământ superior din România prin premierea și promovarea profesorilor ce formează generații, reprezintă adevărate valori și sunt modele pentru studenți. Până în data de 25 martie 2018, studenții vor putea să își nominalizeze pe site-ul www.profitari.ro , cadrele didactice pe care le consideră demne de a primi distincția de Profesor Bologna.
Prima etapă a proiectului constă în pregătirea studenților evaluatori, care vor evalua profesorii nominalizați de studenții din România. Astfel, în perioada 8-11 martie 2018, s-au desfășurat atelierele de formare ale studenților evaluatori în patru centre universitare: București, Cluj-Napoca, Timișoara și Iași, la care au participat și membrii Ligii Studenților ”Pintea Viteazul”.
Studenții evaluatori vor participa la cursurile/seminariile profesorului nominalizat, fără a perturba activitatea normală a orelor, pentru ca, mai apoi, aceștia să poarte discuții cu studenții care participă la cursurile/seminariile profesorului în cauză. Ulterior, după o documentare suplimentară, studenții evaluatori vor avea o discuție mai amplă cu profesorul nominalizat, urmând ca în baza unei metodologii de evaluare suficient de complexă pentru a se evita anumite aprecieri subiective din partea studenților evaluatori, aceștia să decidă dacă profesorul merită sau nu decernarea titlului de Profesor Bologna.
Gala Profesorului Bologna este singura inițiativă studențească de a premia Profii Tari din învățământul superior românesc și singura distincție pentru cadre didactice bazată exclusiv pe aprecierea studenților.
În Centrul Universitar Nord din Baia Mare sunt până în prezent 28 de cadre didactice care au primit distincția de Profesor Bologna.

Asociația Liga Studenților ”Pintea Viteazul” (LSPV) este o organizație non-guvernamentală și apolitică ce are ca scop principal reprezentarea, apărarea și promovarea drepturilor și intereselor studenților din Centrul Universitar Nord din Baia Mare. LSPV este singura organizație studențească din Maramureș care face parte din ANOSR (Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din Romania), cea mai mare și reprezentativă federație de organizații studențești din Romania.
Liga Studenților ”Pintea Viteazul” reprezintă drepturile și interesele studenților din Centrul Universitar Nord din Baia Mare în relația lor cu departamentul academic și administrativ din cadrul CUNBM dar și a tuturor tinerilor până în 35 de ani, din Baia Mare. LSPV apără și promovează interesele studenților atât în cadrul universitar cât și în cel al societății românești.

Acest website foloseste cookies pentru imbunatatirea paginii web si a serviciilor asociate. Prin continuarea navigarii pe acest website, sunteti de acord cu politica noastra privind folosirea de cookies.
Detalii Accept Refuz