Ceata1200x800

 

 

Vizibilitate redusa de ceata, sub 50 de metri pe Dealul Hera și Dealul Stefanitei, respectiv sub 150 de metri in Pasul Prislop

 

Vremea a fost mai calda decat normalul termic al perioadei. Cerul a fost mai mult noros si pe arii relativ extinse au cazut ploi slabe. La munte au predominat ninsorile. Cantitatea maxima de precipitatii inregistrata a fost de 4.5 l/mp, la Cavnic. Vantul a suflat slab la moderat, cu unele intensificari in zona montana inalta de pana la 54 km/h, la Vf. Iezer. Temperatura maxima a fost de 3 grade la Targu Lapus, Sighetu Marmatiei, Baia Mare si Ocna Sugatag. Pe arii restranse s-a semnalat ceata.

 

Grosimea stratului de zapada masura aseara pana la 107 cm, la Cavnic.

 

La primele ore ale diminetii temperatura aerului era cuprinsa intre -1 grad la Ocna Sugatag si Targu Lapus si 0 grade in Baia Mare, Baia Sprie, Sighetu Marmatiei si Borsa.

 

Circulatia rutiera se desfasoara in conditii de iarna. Carosabilul este curat si umed pe toate sectoarele de drumuri nationale. Cerul este acoperit, vizibilitatea este redusa in trafic de ceata, sub 50 de metri, pe DN 17C, Dealul Stefanitei, DN 18, Dealul Hera si sub 150 de metri, in Pasul Prislop, intre km 160 si km 180. Angajatii sectiei au intervenit cu 14 utilaje si au imprastiat 30,5 tone material antiderapant, respectiv 100 litri clorura de calciu.

 

Ramane inchis temporar circulatiei rutiere DJ 83A, Mara-Runcu. Se mentine avertizare referitoare la pericolul producerii de avalanse in Muntii Maramuresului si Muntii Gutai. In vigoare este o avertizare cod galben de ceata in zona joasa a judetului nostru, valabila pana la ora 10.00, care determina scaderea vizibilitatii in trafic sub 200 de metri si izolat sub 50 de metri.

 

Valori ale temperaturii aerului la aceasta ora: -1 grad in Baia Mare, Baia Sprie, Cavnic, Targu Lapus, Ocna Sugatag si Borsa, 0 grade la Sighetu Marmatiei si Viseu de Sus.

 

Nivelurile si debitele cursurilor de apa din judet au fost usor variabile, fara a fi semnalate probleme. Gheata este prezenta la malurile raurilor Firiza, Mara, Botiza, Vaser si Tisa. Exploatarea amenajarii hidrotehnice Stramtori-Firiza se desfasoara in conditii de siguranta, conform regulamentului.

 

Stratul de zapada masoara: 107 cm la Cavnic, 88 cm in Pasul Gutai, 85 cm la Baiut, 84 cm la Firiza, 58 cm la Luhei, Valea Viseului si Coroieni, 47 cm la Grosii Tiblesului, 40 cm in Baia Borsa, 39 cm pe Valea Vaserului, 38 cm la Bistra, 36 cm in Poiana Borsa, Moisei si Leordina, 34 cm la Suciu de Jos si Mara, 33 cm la Targu Lapus si Razoare, 32 cm la Vadu Izei si Vf. Iezer, 26 cm la Ocna Sugatag, 25 cm la Sighetu Marmatiei, 17 cm in Baia Mare.

 

Nu sunt probleme in alimentarea cu energie electrica a localitatilor.

 

Vremea ramane si astazi calda pentru aceasta perioada. Cerul va fi mai mult noros. Pe arii relativ extinse se vor semnala precipitatii predominant sub forma de ploaie ce vor favoriza depunerea de polei. La munte vor fi precipitatii mixte, iar la altitudini de peste 1400 m va ninge. Izolat, la munte, cantitatile de apa vor fi insemnate. Vantul va sufla in general slab. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 3 si 6 grade, iar cele minime intre -1 si 2 grade. Izolat vor fi conditii de ceata.

 

Maine, 31 ianuarie a.c., prognoza meteorological prevede ca vremea ramane calda pentru aceasta perioada. Cerul va fi temporar noros, indeosebi in cursul zilei cand, local, se vor semnala precipitatii predominant sub forma de ploaie, iar la munte vor fi precipitatii mixte. Vantul va sufla slab la moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 3 si 6 grade, iar cele minime intre -1 si 2 grade. Izolat vor fi conditii de ceata

Acest website foloseste cookies pentru imbunatatirea paginii web si a serviciilor asociate. Prin continuarea navigarii pe acest website, sunteti de acord cu politica noastra privind folosirea de cookies.
Detalii Accept Refuz