Romania Portugalia 1101 1600x1000

 

VALI URSACHE, LA ULTIMUL MECI INTRE STEJARI:”A FOST O ZI CU MULTA INCARCATURA EMOTIONALA,SUNT BUCUROS CA M-AM RETRAS CU O VICTORIE”

 

Nationala de rugby a Romaniei s-a impus in Play-Off-ul Rugby Europe, invingand Portugalia cu 36-6. Meciul, care s-a disputat la Baia Mare, pe Arena Zimbrilor, a avut o semnificatie speciala pentru Valentin Ursache (33 ani). Uriasul din linia a treia (1.93 m si 112 kg) a disputat astazi ultimul meci printre Stejari, Vali adunand 66 de selectii in prima reprezentativa, pentru care a debutat in 2004, intr-un meci cu Italia, castigat de romani cu 25-24.

 

Vali, un meci de retragere cu victorie. Cum te simti?
A fost o zi foarte grea pentru mine, cu multa incarcatura emotionala, insa sunt bucuros ca m-am retras cu o victorie, nu sunt multi jucatori care pot sa iasa asa de pe teren, cu capul sus, cu un succes. Multumesc publicului din Baia Mare care m-a rasplatit cu aplauze, ma bucur ca am plecat din randul Stejarilor pe un teren in care am cunoscut rezultate frumoase la seniori, la CSM Stiinta Baia Mare.

 

Regrete?
Nu sunt. Am avut o cariera frumoasa, au fost meciuri bune pentru mine, pentru nationala, ramane doar speranta ca Romania va construi o echipa puternica pentru Cupa Mondiala din 2023 si ca acesti tineri jucatori, pe care i-am avut azi colegi, vor avea o cariera lunga si frumoasa in rugby.

 

Cum ai trait din teren meciul cu Portugalia?
Nu pot sa spun in cuvinte cate emotii am avut la acest meci, chiar toata saptamana la antrenamente, pentru ca ma gandeam ca pentru mine e un final de drum si eram un pic nostalgic cand vedeam entuziasmul si motivatia tinerilor jucatori. Este o victorie frumoasa, ramane insa dezamagirea ca nu am putut ajunge la Cupa Mondiala, insa avem cinci ani ca sa construim, in spate sunt jucatori tineri care pot prelua stafeta ca sa duca mai departe placerea si bucuria de a juca pentru tara ta, mandria de a reprezenta tricolorul. Faptul ca avem atatia tineri cu potential ma incanta.

 

Cum a fost acest mix de jucatori tineri cu cei cu experienta?
Sincer, inainte de meci vorbeam ca sa ii luam tare, sa marcam puncte pe gramada, insa astazi s-au marcat majoritatea punctelor pe treisferturi, ceea ce ma incanta. Faptul ca jocul a mers atat de bine pe treisferturi este un lucru bun pentru rugbyul romanesc.

 

Cum a fost momentul schimbarii?
Foarte greu. Nu stiu cand au trecut 14 ani, am debutat cu o victorie superba in fata Italiei si am terminat cu o victorie superba in fata Portugaliei. Le doresc tuturor sa aiba o cariera cum am avut-o eu, cu trei Cupe Mondiale, cu multe selectii. Sa joc pentru Romania a fost o onoare pentru mine, este cel mai inalt nivel la care poate ajunge un jucator de rugby.

 

Care a fost cel mai frumos meci?
Debutul cu Italia. Imi amintesc ca toti vorbeau ca ei erau favoritii, era minutul 75 si era o presiune imensa si am avut o aparare buna, am reusit sa tinem de scor si am castigat. Un debut cu o victorie in fata unei echipe din Turneul celor 6 Natiuni este un debut pe care doar il poti visa. Stiu ca a fost ultima noastra victorie in fata unei echipe din Tier 1 si sper ca si pe viitor sa reusim sa batem Italia.

 

Familia ta mai are un reprezentant la echipa nationala, pe Andrei, fratele mai mare…
Intr-adevar. Sunt putin dezamagit ca nu am terminat cariera alaturi de el si nu am fost impreuna in acest meci. El mai poate ajuta Romania, va mai veni la meciuri si imi doresc ca si el sa aiba parte de un asemenea meci de retragere frumos. (Sursa foto+text: http://www.frr.ro)

Acest website foloseste cookies pentru imbunatatirea paginii web si a serviciilor asociate. Prin continuarea navigarii pe acest website, sunteti de acord cu politica noastra privind folosirea de cookies.
Detalii Accept Refuz