Iernut 2 Copy 1200x800
 

E.ON a finalizat lucrările de înlocuire a sistemului de iluminat de la școala din Iernut unde învață 600 de elevi;
În acest an, investiții similare au fost făcute de E.ON în alte opt instituții de învățământ din județele Iași, Neamț, Suceava, Cluj și Timiș;
În perioada următoare vor fi date în funcțiune sisteme moderne de iluminat și în școli din Sighișoara, jud. Mureș și Țepoaia, jud. Bacău;
 
 
 
“Schimbarea corpurilor de iluminat în toate clădirile școlii noastre din Iernut a adus benecii prin faptul că elevii au condiții mai bune de studiu. Mulțumim E.ON în numele celor 600 de copii care învață aici", spune prof. Moldovan Horațiu Octavian, directorul Școlii Gimnaziale Iernut. Noile corpuri montate au o durabilitate mult mai mare în timp și aduc o reducere a consumului de energie electrică folosită pentru iluminat, ind astfel redusă presiunea pe bugetul alocat școlii. Lumina dată de aceste sisteme moderne este similară celei naturale în proporție de 98%. Pentru a susține eciența energetică în unitățile de învățământ, dar și creșterea calității condițiilor de studiu, compania E.ON Energie România derulează de aproape 10 ani programul de îmbunătățire a sistemului de iluminat din școli, ”Energie în școlile copilăriei”. E.ON a investit în acest proiect, până la începutul acestui an, peste 3,5 milioane de euro pentru îmbunătățirea condițiilor de studiu şi ecientizarea consumului de energie în școli din 18 județe, având circa 41.000 de elevi și profesori drept beneciari direcți. În total au fost montate 32.500 de corpuri de iluminat noi și 80.000 tuburi led.
 
Unităţile şcolare incluse în proiectul Energie în şcolile copilăriei 2021 sunt:
 • Școala Gimnazială Cârjoaia, jud. Iași
  Școala Primară Țepoaia, Jud. Bacău
  Școala Gimnazială Păstrăveni, Grădinița Păstrăveni,
  Școala Gimnazială nr. 1 Rădeni și Școala Primară nr. 2
  Rădeni (arondate Școlii Păstrăveni), jud. Neamț
  Școala Gimnazială "Dimitrie Gusti", jud. Suceava
  Şcoala Gimnazială "Victor Jinga" Sighișoara, jud. Mureș
  Școala Gimnazială Iernut, jud. Mureș
  Școala Gimnazială "Gheorghe Șincai" Florești (include
  grădinița), jud Cluj
  Liceul Tehnologic Special "Gheorghe Atanasiu"
  Timișoara, jud. Timiș.
   
  Despre E.ON Energie România
  E.ON Energie România, membră a Grupului german E.ON, este furnizor integrat de gaze naturale, electricitate şi soluţii energetice având un portofoliu variat format din circa 3,4 milioane de clienţi, atât rezidenţiali, cât şi companii şi municipalităţi. Grupul E.ON este unul dintre liderii pieţei de energie, având în România o prezenţă consolidată de-a lungul a circa 16 ani. De la intrarea pe piaţa din România, E.ON a investit circa 1,8 miliarde de euro, în principal în modernizarea reţelelor. Totodată, valoarea contribuţiilor virate la bugetul de stat şi bugetele locale se ridică la 2,5 miliarde de euro.
   
Acest website foloseste cookies pentru imbunatatirea paginii web si a serviciilor asociate. Prin continuarea navigarii pe acest website, sunteti de acord cu politica noastra privind folosirea de cookies.
Detalii Accept Refuz