14bbbb 1200x800

 

 

Bisericile din lemn din Țara Lăpușului și Festivalul Dacilor Liberi - prezentate la ediția de primavera a TTR 2019

 

 

Veselie și bună-dispoziție și în a doua zi a Târgului de Turism al României, ediția de primăvară 2019, acolo unde standul Județului Maramureș a fost și acum la mare căutare. Îmbrăcați în frumoasele straie populare, reprezentanții Consiliului Județean Maramureș, ai Ansamblului Folcloric Național ”Transilvania” dar și cei Centrelor de Informare Turistică și-au întâmpinat oaspeții cu bucate alese, dar și cu informații proaspete despre minunile județului și cele mai căutate obiective turistice din zonă.

 


Un moment inedit a constant în hora pe care au întins-o ansamblurile folclorice reunite din Maramureș și Bistrița Năsăud, horă care a cuprins atât reprezentanții celor două standuri, cât și vizitatorii aflați în trecere prin zonă. Și ”Nea Marin” a dorit să vadă ce are Maramureșul mai bun și mai frumos de oferit și a dat asigurări că, în cel mai scurt timp, va face un popas în județul nostru.

 


În partea a doua a zilei, reprezentantul Biroului de Informare Turistică din cadrul Serviciului Relații Publice, Dan Carpov, alături de Florin Pop de la Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Maramureș și Marius Ardelean de la Muzeul Județean de Istorie și Arheologie au făcut o prezentare a proiectelor de promovare a județului, în cadrul conferinței ”Turismul Responsabil în România. Reprezentanții județului Maramureș au vorbit celor prezenți despre proiectul “Biserici de lemn din Țara Lăpușului”,” Tururi virtuale”, ”Circuitul bisericilor de lemn din Transilvania de Nord” și aplicația Visit Maramureș.
Printre participanți s-au aflat Mihai Ogrinji – România Pitorească, Cosmin Dragomir – GastroArt, Ioana Pătrășcoiu – My Secret Romania, Cătălin Țibuleac – Asociația de Management al Destinației Turistice Delta, Mátyus Enikő – Transylvania Balneoturism Cluster, Ovidiu Popescu – consilier personal al președintelul Consiliul Județean Gorj și secretar general al Asociației de Promovare a Turismului Gorjean „Acasă la Brâncuși”.

 


Gheorghe Epure, primarul comunei Polovragi a vorbit despre ”Turismul responsabil în comuna Polovragi”, în timp ce reprezentantul Consiliului Județean Maramureș, Dan Carpov a făcut o prezentare virtuală a bisericilor din lemn din Țara Lăpușului și a Festivalului Dacilor Liberi, iar Doina Tătaru, de la Centrul de Economia Industriei și Serviciilor, Academia Română a abordat tema „Turismul responsabil – o șansă pentru România?”.
Evenimentul a fost organizat de Fundația Amfiteatru în parteneriat cu Romexpo, în cadrul acțiunii având loc și o degustare de produse tradiționale și oferirea de materiale de promovarea județului. Ulteriori, participanții au fost invitați la standul județului Maramureș, pentru a primi informații detaliate.

Acest website foloseste cookies pentru imbunatatirea paginii web si a serviciilor asociate. Prin continuarea navigarii pe acest website, sunteti de acord cu politica noastra privind folosirea de cookies.
Detalii Accept Refuz