Noi proteste ale sindicatelor din politie si penitenciare


Invitatie la actiune comuna pentru conditii de lucru mai bune, o salarizare echitabila si incetarea discriminarii pensionarilor militari

 

Actiune de protest a politistilor si lucratorilor de penitenciare la Craiova. Iata ca nu doar un sindicat are probleme dupa cum spunea ministrul Toader (vezi video) referindu-se la seria de actiuni de protest cu aceleasi revendicari organizate de FSANP. Toti angajatii din penitenciare lucreaza in conditii proaste, primesc salarii inghetate si pensii ciuntite.

Protestele politistilor si personalului din penitenciare se extind

Salutam actiunile de protest organizate de catre colegii din politie si penitenciare la Craiova, chiar daca decidentii politici nu s-au aratat pe atat de interesa pe cat ar fi trebuit de acest eveniment. Politistii si lucratorii de penitenciare prezenti ieri in fata Prefecturii au cerut eliminarea discriminarilor salariale, rezolvarea problemei deficitului de personal si plata tuturor orelor suplimentare nerecuperate.

Iata, domnule ministru Toader ca nu doar un sindicat ridica aceste probleme. E drept ca am fost ceva mai activi. FSANP pe zona de penitenciare si SNPPC pe zona de politie au tot reactionat la evidentele semne de proasta guvernare si au incercat sa previna ceea ce iata ca s-a intamplat cu salariile si pensiile din sistemul de aparare ordine publica si siguranta nationala. Insa, problemele sunt comune. Cei de la putere au inghetat salarii si au taiat pensii, dar nici opozitia nu se lasa si initiaza proiecte la fel de periculoase.

Tot mai multe sindicate din politie si penitenciare anunta  actiuni de protest

Mai greu de reparat acum ce s-a stricat, dar faptul ca si alte structuri sindicale din penitenciare reactioneaza e laudabil. Se demonstreaza ca sunt premisele unor miscari de amploare care sa uneasca toate structurile sindicale din penitenciare si politie. Politistii au mai fost impreuna in strada si s-a vazut, confratii nostri sindicali din penitenciare au fost ceva mai economi in materie de reactie publica.

Lansam deci o invitatie publica pentru toate structurile sindicale din penitenciare, de a actiona impreuna pentru conditii de lucru mai bune, o salarizare echitabila si incetarea discriminarii rezervistilor militari. Nici ministrul Tudorel si nici altii n-o sa mai aiba scuza ca, desi problemele sunt aceleasi pentru toti, doar "o zona" protesteaza. Iata ca, si discursul protestului de ieri o dovedeste, avem revendicari comune, iar politicienii indiferent de culoare nu pot fi aliati, pentru cei care-au crezut asta in ultima vreme, nici macar de conjunctura.

Sorin Dumitrașcu, președinte 

Federația Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

Acest website foloseste cookies pentru imbunatatirea paginii web si a serviciilor asociate. Prin continuarea navigarii pe acest website, sunteti de acord cu politica noastra privind folosirea de cookies.
Detalii Accept Refuz