Semiluna1 1200x800

 


Voluntarii Erasmus Plus ai Federatiei YMCA Romania împreună cu voluntarii Programului Baia Mare- Capitala Tineretului din România 2018-2019 au demarat o prima actiune de colectare de haine, incaltaminte si jucarii pentru aceia din comunitate care au cel mai mult nevoie de ele. Astfel, la initiativa voluntarilor Catarina Claudia Martins Barbosa (Portugalia), Cindy Louise Monique
Gourmelon (Franta), Olatz Lago Silvestre (Spania) si Alejandro Chacon de Castro (Spania) a sosit astazi, 23 ianuarie 2019, un transport international din Porto (Portugalia) cu donatii pentru comunitatea baimareana.

 


“Este timpul sa va faceti curat in dulap si sa daruiti hainutele si jucariile de care nu mai aveti nevoie , astfel incat ele sa aiba sansa de a avea o a doua viata alaturi de cineva care le va aprecia! Va mulțumim!” este indemnul voluntarilor catre intreaga comunitate baimareana. “Chiar cred in principiul , ca suntem interconectati si ca ne aflam intr-o relatie de interdependenta unul cu celalalt, actiunile noastre au efecte asupra celor de langa noi si viceversa. Intr-o comunitate - a darui, a intinde o mana spre cel de langa tine, a oferi un zambet, a-l  aprecia pe cel de langa tine, a fi solidar, a-i purta de grija celui de langa tine, a-l ajuta sa isi atinga intregul potential, a-I sustine dezvoltarea - sunt esentiale. Am gandit aceasta campanie pe termen mai lung, urmand sa mai avem asemenea apeluri cel putin pana in luna august, cand se incheie stagiul nostru in Baia Mare. Speram ca voluntarii locali sa se implice din ce in ce mai mult si sa continue campania si dupa plecarea noastra. Impreuna putem sa creem o comunitate mai buna, o lume mai buna!” ne-a impartasit voluntara portugheza Catarina Barbosa.

 


Voluntarii fac un apel catre toti cei care doresc sa sprijine aceasta cauza ca pot aduce donatiile lor la Centrul de Tineret Baia Mare, situat pe strada Culturii nr 7A, luni - 28 ianuarie 2019 si miercuri-30 ianuarie 2019- intre orele 15.00-19.00. Prin activitatile derulate in timpul stagiulului de 11 in Baia Mare si imprejurimi, cei 4 voluntari internationali promoveaza incluziunea si implicarea civica, imputernicind copiii si tinerii, inclusiv pe cei cu oportunitati reduse, sa devina Agenti ai schimbarii, sustinand diversitatea, toleranta, initiativa, solidaritatea, gandirea critica, egalitatea, civismul, pentru crearea unei societati in spiritul principiilor democratiei si drepturilor omului. Proiectul “Youth Power Space II” al voluntarilor internationali este co-finantat prin programul Erasmus Plus al Uniunii Europene si este organizat impreuna cu partenerii-organizatiile de trimitere ale voluntarilor: Asociacion Building Bridges-Spania, ProAtlântico - Associação Juvenil -Portugalia, Ville de Nevers- Franta. Director executiv, Alina Pop

Acest website foloseste cookies pentru imbunatatirea paginii web si a serviciilor asociate. Prin continuarea navigarii pe acest website, sunteti de acord cu politica noastra privind folosirea de cookies.
Detalii Accept Refuz