IMG 20180521 113009 1200x2054

SĂPTĂMÂNA PREVENIRII CRIMINALITĂŢII
Împreună pentru siguranța online a copiilor

Peste 60 de persoane: poliţişti, cadre didactice, elevi, specialişti care lucrează cu copiii şi părinţi au participat azi, 21 mai, la conferinţa „Împreună pentru siguranța online a copiilor” organizată de Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Maramureş.

Ritmul alert al vieţii cotidiene, care răpeşte mare parte din timpul alocat de adulţi copiilor, nevoia de recunoaştere şi popularitate a adolescenţilor, tehnica de ultimă generaţie conduc uneori la înţelegerea greşită a facilităţilor oferite de mediul online şi prin urmare la situaţii de risc concretizate în victimizări ale minorilor.
Avându-se în vedere prevalența situațiilor de risc întâlnite de către copii pe Internet şi în contextul în care prima zi din Săptămâna Prevenirii Criminalităţii este dedicată prevenirii victimizării minorilor, poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii s-au întâlnit azi, 21 mai, cu reprezentanţi ai celorlalte instituţii responsabile de informarea, educarea şi consilierea copiilor, pentru a discuta despre importanţa prevenirii situaţiilor de risc şi a soluţionării rapide a eventualele cazuri de abuz semnalate de copii şi tineri.
Evenimentul de azi, care s-a desfăşurat la Biblioteca Judeţeană „Petre Dulfu” din Baia Mare, a pus bazele unor mecanisme de colaborare pentru creşterea nivelului de informare cu privire la modalităţile optime de prevenire şi combatere a abuzurilor experimentate de copii în mediul online şi la promovarea utilizării internetului de către copii şi adolescenţi într-un mod creativ, util şi sigur.

Echipa locală inter-disciplinară formată din reprezentanţi judeţeni ai Inspectoratul de Poliţie, Inspectoratului Şcolar, Casei Corpului Didactic, Centrului Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională şi Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Maramureş va continua activităţile din cadrul programului Ora de Net al Organizaţiei „Salvaţi Copiii” pentru creşterea nivelului de informare cu privire la modalităţile optime de prevenire şi combatere a abuzurilor suferite de copii în mediul online.

Acest website foloseste cookies pentru imbunatatirea paginii web si a serviciilor asociate. Prin continuarea navigarii pe acest website, sunteti de acord cu politica noastra privind folosirea de cookies.
Detalii Accept Refuz