20201210100802 Copy 1200x800

 

 

E.ON primește premiul CDP pentru transparență și performanță în protecția climei

 

Organizația internațională non-profit de mediu Carbon Disclosure Project - CDP a recunoscut leadership-ul E.ON în ceeea ce privește sustenabilitatea corporativă. E.ON devine, așadar, una dintre cele cinci la sută companii din totalul celor 5.800 evaluate care este recunoscută pentru măsurile sale de reducere a emisiilor, limitarea riscurilor climatice și dezvoltarea unei economii cu emisii reduse de carbon.

 


CDP evaluează măsurile de protecție a climei din cadrul companiilor într-un mod neutru și științific. Plasarea E.ON în „Categoria A” este o recunoaștere a performanței și transparenței companiei în problemele de mediu și climatice.

 


Johannes Teyssen, CEO E.ON: „Sunt foarte mândru că am fost incluși în Categoria A a CDP. Protecția climei și sustenabilitatea sunt în centrul orientării noastre strategice către noua lume a energiei. Suntem hotărâți să continuăm acest drum și să consolidăm poziția E.ON ca o companie lider în domeniul climatului și al durabilității. Vom fi o companie neutră din punct de vedere climatic în 2040 și, până în 2050, întregul lanț valoric va fi decarbonizat”.


CDP utilizează o metodologie detaliată și independentă pentru a evalua companiile. În funcție de numărul de puncte obținute, companiile pot fi grupate în categorii de la A la D. Scorul se bazează pe cantitatea de informații făcute publice, conștientizarea și gestionarea riscurilor de mediu și demonstrarea celor mai bune practici de mediu, cum ar fi stabilirea de obiective ambițioase.

 


Evaluarea CDP este, de asemenea, luată în considerare tot mai mult de către investitori. Aceștia fac din sustenabilitatea companiilor un criteriu important pentru deciziile lor de investiții. De exemplu, în 2020, peste 500 de investitori cu active de peste 106 trilioane de dolari și peste 150 de cumpărători cu volume de achiziții de 4 trilioane de dolari au cerut companiilor să facă publice date despre impactul asupra mediului, riscurile și oportunitățile prin intermediul platformei CDP.

 


E.ON consideră schimbările climatice și creșterea emisiilor de gaze cu efect de seră drept una dintre cele mai mari provocări ale acestui secol. Compania susține pe deplin obiectivele UE privind clima și angajamentul său față de Acordul de la Paris. E.ON este pe deplin aliniată cu noua lume a energiei și susține decarbonizarea, descentralizarea și digitalizarea furnizării de energie. Rețelele electrice ale companiei sunt esențiale pentru tranziția energetică. Prin conectarea energiilor regenerabile la rețelele E.ON, compania contribuie la evitarea a aproximativ 100 de milioane de tone de CO2. Prin divizia sa dedicată soluțiilor inovatoare pentru clienți, E.ON își încurajează clienții să consume mai puțină energie, să fie mai eficienți din punct de vedere energetic și să își atingă propriile obiective climatice.
Lista completă a companiilor care s-au încadrat în „Categoria A” a CDP anul acesta este disponibilă aici:
https://www.cdp.net/en/companies/companies-scores. 

 

 

Grupul german E.ON este unul dintre liderii pieţei de energie, având în România o prezenţă consolidată de-a lungul a 15 ani. Companiile-fanion ale grupului sunt Delgaz Grid şi E.ON Energie România, acestea desfăşurând activităţi de distribuţie, respectiv de furnizare a energiei şi a soluţiilor energetice pentru circa 3,2 milioane de clienţi.

 

 

 

Acest website foloseste cookies pentru imbunatatirea paginii web si a serviciilor asociate. Prin continuarea navigarii pe acest website, sunteti de acord cu politica noastra privind folosirea de cookies.
Detalii Accept Refuz