Intalnire Cu CCI A Republicii Moldova5 Crop 1200x800

 

 

Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova s-a arătat interesată de colaborări cu Județul Maramureș

 

 

Luni, 25 februarie 2019, la Palatul Administrativ din Baia Mare, președintele Consiliului Județean Maramureș a primit vizita vicepreședintelui Camerei de Comerț și Industrie din Republica Moldova, Mihai Bilba și a președintelui Camerei de Comerț și Industrie Maramureș, Florentin Tuș. În cadrul întâlnirii au avut loc discuții prin care mediul de afaceri din Republica Moldova și-a exprimat deschiderea cu privire la noi colaborări cu județul Maramureș, dar și dorința de intensificare a relațiilor economice dintre cele două entități.

 

 


“Deschiderea pe care o arătăm Republicii Moldova a fost deja dovedită de județul Maramureș. Am avut, de-a lungul timpului, diverse colaborări cu raioanele din Republica Moldova, dar și participări la evenimentele culturale unde am fost invitați. În prezent, suntem în negocieri avansate pentru formalizarea relațiilor dintre județul Maramureș și unul dintre raioanele din Republica Moldova. Din partea conducerii județului Maramureș există toată susținerea și consider că, prin depunerea unui efort comun și, în parteneriat cu reprezentanții Camerei de Comerț și Industrie din Maramureș, vom putea genera o dezvoltare a relațiilor economice și culturale cu Moldova” a declarat președintele Consiliului Județean Maramureș. Șeful administrației județene și-a manifestat întreaga disponibilitate de a susține și a promova Maramureșul în Republica Moldova prin intermediul Camerelor de Comerț și Industrie din cele două țări, dar și intenția de a intensifica relațiile prin formalizarea unor posibile înfrățiri cu administrații publice moldovene.

 


“La târgurile organizate de Camera de Comerț a Republicii Moldova oferim un stand firmelor din România, unde acestea pot să își prezinte produsele, și cred că acest lucru se poate realiza și la târgurile din Maramureș” a spus vicepreședintele Camerei de Comerț din Republica Moldova, Mihai Bilba.

 


Președintele Camerei de Comerț și Industrie Maramureș, Florentin Tuș a subliniat faptul că va lansa invitația ca, la expozițiile organizate în viitor să fie prezente și firme din Republica Moldova, pentru ca maramureșenii să aibă posibilitatea de a se familiariza cu produsele din statul vecin. Camera de Comerț și Industrie Maramureș intenționează să organizeze, în toamna acestui an, prima ediție a manifestării „Fabricat în Republica Moldova”, eveniment în cadrul căruia va oferi un spațiu generos mai multor firme din Republica Moldova și, totodată, va organiza un Forum de afaceri internațional Maramureș - Republica Moldova. Întâlnirea s-a încheiat cu un schimb de cadouri de protocol oferite reciproc de cele două părţi.

Acest website foloseste cookies pentru imbunatatirea paginii web si a serviciilor asociate. Prin continuarea navigarii pe acest website, sunteti de acord cu politica noastra privind folosirea de cookies.
Detalii Accept Refuz