Presedinte La Panel Turism Prezentare11 Sigla 1200x800

 

În organizarea Institutului pentru Studii Estice din Varșovia și a regiunii Podkarpathia, la Rzeszow, în Polonia, s-a desfășurat cea de-a douăsprezecea ediție a Forumului Economic Europa-Ucraina.

 


În a două zi a Forumului, președintele Consiliului Județean Maramureș, alături de echipa sa de consilieri a realizat o prezentare a județului Maramureș, în cadrul mesei rotunde cu tema “Turismul și dezvoltarea economică a orașelor și regiunilor din cadrul secțiunii Societatea și Reformele”. Prezentarea a cuprins informații despre județul Maramureș, dezvoltarea turismului și a oportunităților economice din zonă care pot crea oportunități de dezvoltare în întreaga regiune carpatică, precum și principalele proiecte europene derulate în parteneriat cu regiunile înfrățite din Ucraina.

 


Printre participanții prezenți la dezbaterea pe tema turismului s-au aflat și Bilyk Bohdan, viceprimarul orașului Ivano-Frankivsk, Borzym Wojciech, primarul orasului polonez Drohiczyn, Antoni Gorski, președintele pentru Dezvoltare Regională Marr, Pieniazek Agnieszka, președintele Asociației pentru Promovare și Dezvoltare Pro Karpathia a regiunii Podkarpacie. Aceștia au apreciat prezentarea județului  Maramureș și au solicitat informații despre principalele atuuri ale zonei.

 


“Maramureșul este parte a Uniunii Europene, dar în același timp și parte a Regiunii Carpatice. Cred că acest fapt face ca partenerii să fie foarte importanți, în special pentru că suntem buni vecini. Relația de prietenie dintre România, Ucraina și Polonia e una veche de generații. Deși vorbim limbi diferite, așezarea noastră geostrategică în Europa reprezintă o oportunitate perfectă pentru a iniția un plan de dezvoltare și strângere a relațiilor noastre în domeniul economic, și în special al turismului. Vă propun să dam startul chiar la acest forum. Dezvoltarea turismului în regiune este un punct comun care poate genera bunăstare pentru toți", a declarat șeful administrației județene.

 


În cadrul Forumului Economic s-au desfășurat peste 30 de paneluri pe subiecte economice, politice și sociale, împărțite pe teme diverse: politică internațională, dezvoltare economică, societate și reformă, integrare europeană și reforme. Au participat peste 800 de delegați din peste 25 de țări din care amintim: Polonia, Austria, Ungaria, Ucraina, Statele Unite ale Americii, Marea Britanie, România, de la membri ai guvernelor, politicieni, oameni de afaceri, oficiali regionali și reprezentanți de organizații internaționale și nonguvernamentale.

 


În cadrul Centrului de Conferințe și Expoziții: G2A Arena din Rzeszow s-au desfășurat, simultan, trei evenimente internaționale majore: Forumul Economic UE-Ucraina, Târgul Comercial Estic și primul Forum Slovac.

Acest website foloseste cookies pentru imbunatatirea paginii web si a serviciilor asociate. Prin continuarea navigarii pe acest website, sunteti de acord cu politica noastra privind folosirea de cookies.
Detalii Accept Refuz