52446233 2063797857033910 5278097391797403648 O 1200x800

 

 

Săptămâna aceasta a avut loc la Melbourne (Australia) conferința anuală de cercetare și inovare, având ca temă "Next Water" - un eveniment interactiv conceput pentru a răspunde provocărilor actuale din industrie și pentru a vedea încotro ne îndrumă cercetările recente. Evenimentul include, de asemenea și sărbătorirea a 10 ani de gală al centrului WaterRa, celebrând astfel realizările în asigurarea siguranței, securității și sustenabilității celei mai importante resurse din lume.

 

 

Pentru mai mult de un deceniu, Water Research Australia (WaterRA) a fost un centru de succes pentru colaborare și inovare în domeniul apei.

 

 

Evenimentul a fost unul de primă importanță în abordarea a ceea ce este PREZENT și ce este VIITOR în sectorul apei, oferind delegaților o platformă pentru dezvoltarea profesională într-o manieră inovatoare.

 

 

Evenimentul s-a bucurat de participarea unor prezentatori naționali și internaționali reprezentativi de la o gamă largă de companii cu experiență în domeniul apei. Au avut loc numeroase prezentări în plen pe principalele tendințe ale industriei apei, ateliere interactive cu discuții concentrate asupra aspectelor cheie ale apei. Tot datorită acestei conferințe s-au creeat premisele unor noi oportunități de colaborare între cercetători, reprezentanți din industrie și liderii, în sectorul apei.

 

 

În cele două zile de conferință au fost abordate și subiecte legate de cele mai mari provocări la care este supus sectorul apei.

 

 

Schimbările climatice afectează modelele climatice sezoniere și extreme, perturbând ecosistemele, punând probleme de securitate și alte provocări pentru sectorul apei. Specialiștii din domeniu au încercat să găsească răspunsuri în ceea ce privește luarea deciziilor în fața viitoarelor schimbări climatice incerte, dar și cum putem profita de oportunitățile din aceste provocări.

 

 

Industria apei se îmbunătățește continuu cu soluții inovatoare în tratarea apei și a apelor reziduale. Se încearcă noi abordări și tehnologii de îmbunătățire a sistemelor de tratare care includ atât infrastructura cât și oamenii, s-a accentuat tot mai mult pe ideea că lucrând inteligent cu o tehnologie avansată se poate ajunge la un alt nivel în ceea ce privește tratarea apei.

 

 

Creșterea populației și schimbările climatice sunt unele dintre cele mai importante provocări pentru securitatea apei. Cercetătorii și companiile de apă lucrează pentru o planificare sănătoasă și încearcă noi abordări inovatoare care să asigure resurse de apă pentru nevoile comunității și protecției mediului.

 

 

Conferința s-a încheiat cu discuții legate de sănatatea populației. În cadrul abordării One Health, specialiștii din mai multe sectoare (sănătate, apă, veterinar și agricultură) comunică și lucrează împreună pentru a obține rezultate mai bune în domeniul sănătății publice, este o particularitate relevantă a provocărilor legate de schimbările climatice și de rezistență antimicrobiană, cu care se confruntă toate aceste sectoare. (Sursa photo: www.waterra.com.au)

Acest website foloseste cookies pentru imbunatatirea paginii web si a serviciilor asociate. Prin continuarea navigarii pe acest website, sunteti de acord cu politica noastra privind folosirea de cookies.
Detalii Accept Refuz