DSC 3738

 

 

Peste 42.300 de pachete cu țigări de contrabandă, confiscate la frontiera de nord

 

 

Polițiștii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Sighetu Marmației au descoperit și confiscat, pe comunicaţiile din zona de competenţă și în Punctul de Trecere a Frontierei Sighetu Marmației, peste 42.300 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, marfă ce urma să ajungă pe piața neagră de desfacere din zonă. De asemenea, cele două autovehicule folosite la activitatea infracţională au fost indisponibilizate până la finalizarea cercetărilor.

 

 

* În data de 12 februarie a.c., la nivelul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Suceava s-a declanșat o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări în zona de responsabilitate.
Astfel, în jurul orei 05.00, lucrătorii noștri au identificat în trafic, pe raza localității Falcău, jud. Suceava, un autoturism marca Mercedes, despre care aveau suspiciuni ca este folosit la transportul țigărilor de proveniență ucraineană.
Polițiștii de frontieră au efectuat semnalele regulamentare pentru a opri la control autoturismul, însă șoferul și-a continuat deplasarea în mare viteză. Astfel, lucrătorii noștri au procedat la urmărirea mașinii folosind semnalele acustice și luminoase. La scurt timp, conducătorul auto a abandonat autoturismul și profitând de acoperirile din teren, a reușit să fugă.
Pe timpul acțiunii polițiștii de frontieră au executat 8 focuri de avertisment în plan vertical, deoarece conducătorul auto a ignorat somațiile legale efectuare de colegii noștri.
Din primele verificări, polițiștii de frontieră au constatat faptul că în autoturismul respectiv se afla o cantitate mare de țigări provenite din contrabandă.
Drept urmare, mașina și țigările au fost duse la sediul poliției de frontieră, unde în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 14.790 pachete cu țigări, a cărei valoare se ridică la suma de 173.000 lei.
Țigările au fost ridicate în vederea confiscării, iar autoturismul folosit la activitate infracțională a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.
În continuare se fac verificări în vederea identificării persoanelor implicate și a dispunerii măsurilor legale ce se impun.

 

 

* Tot, ieri, în jurul orei 19.00, s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Sighetu Marmației, pe sensul de intrare în țară, un cetățean ucrainean I.L., în vârstă de 32 de ani, la volanul unei autoutilitare marca Mercedes Sprinter, înmatriculate în România.
În baza unei analize de risc, polițiștii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali ai Biroului Vamal Sighet au efectuat un control amănunțit asupra autoturismului, persoanei și bagajelor.
Astfel, a fost descoperită ascunsă şi nedeclarată, în vederea sustragerii de la controlul vamal, într-un loc special amenajat între compartimentul marfă și cel al pasagerilor, în ușile autovehiculului, precum și sub banchetă, cantitatea de 27.580 pachete de țigări, de diferite mărci, având proveniență ucraineană.
Țigările, în valoare de peste 58.300 lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă.
Totodată, autoturismul în cauză a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.

Acest website foloseste cookies pentru imbunatatirea paginii web si a serviciilor asociate. Prin continuarea navigarii pe acest website, sunteti de acord cu politica noastra privind folosirea de cookies.
Detalii Accept Refuz