2021 Lexus LC 500 Inspiration Series 023 Copy 1200x800

 

 

 

2021 LEXUS LC 500 SERIE DE INSPIRATIE: PERFORMANȚA LUXULUI PREAZĂ ZBORUL

 

2021 LC 500 Inspiration Series limitat la 100 de unități, insignă serializată unică inclusă
Spoiler din fibra de carbon inspirat de cursele aeriene
Caracteristicile includ acoperișul din fibră de carbon, roțile de 21 inci forjate în negru
Performanță îmbunătățită cu diferențial cu alunecare limitată, tijă de performanță spate cu amortizor
Scaune sportive negre, ornamentate în Alcantara, cu accente Saddle Tan și centuri de siguranță 

 2021 Lexus LC 500 Inspiration Series 002 copy 1200x800 1

 

PLANO, Texas (12 ianuarie 2021) - Lexus LC 500 nu are nevoie de nicio prezentare formală. Salută toate întâlnirile cu un mârâit de la puternicul său motor V8 cu aspirație naturală de 471 de cai. Liniile sale cizelate cu măiestrie și curbura rafinată se îmbină cu luxul și performanța într-un mod pe care numai Lexus îl poate. Noua serie 2021 LC 500 Inspiration duce coupe-ul de mare turism la nivelul următor cu un design inspirat din aviație care va ateriza în reprezentanțe mai târziu în această iarnă. 

 

 

 

 

Inspirația ia zbor

 

 

Noua serie LC 500 Inspiration, a cincea de pe platforma LC, reiese dintr-un parteneriat între pilotul de cursă aeriană Yoshihide Muroya și inginerii Lexus. Echipa Lexus a lucrat la modalități de a crea eficiență pentru aeronavele lui Muroya, de la designul de prindere al coloanei de control până la maximizarea eficienței aerodinamice folosind datele de testare învățate pe automobilele Lexus. Parteneriatul l-a ajutat în cele din urmă pe Muroya pe drumul său către câștigarea Campionatelor Mondiale Red Bull Air Race 2017. 

 2021 Lexus LC 500 Inspiration Series 004 copy 1200x800

 

Cu unii dintre aceiași ingineri care au construit la bord supercarul Lexus LFA, Lexus a adoptat o abordare unică a eficienței aerodinamice a avionului lui Muroya, transformând literalmente un concept preconceput. Ei au descoperit că luarea unei aripi de avion și răsturnarea ei cu capul în jos au creat vortexuri care au îmbunătățit manevrabilitatea și eficiența la vârfurile aripilor. După ce echipa a reușit să-și demonstreze teoria asupra aeronavelor lui Muroya prin teste și succes în competiție, echipa Lexus a urmărit apoi să folosească aceste cunoștințe pe LC prin crearea unui prototip de aripă auto construit din aluminiu. Echipa știa că versiunea finală, care avea o lățime de aproape 6 metri, ar trebui să fie ușoară, durabilă și rezistentă la urzeală. Fibra de carbon, același material folosit pe aeronava lui Muroya, părea materialul adecvat. Cu toate acestea, crearea unei aripi din fibră de carbon atât de mare, dintre care o mare parte ar fi făcută manual, ar fi o mare provocare - dar este una pe care inginerii au luat-o direct.  

 

 

În cele din urmă, echipa de ingineri a creat un rafinat spoiler din plastic armat cu fibră de carbon (CFRP) care îndeplinește calitatea exigentă a producției așteptată de la vehiculele Lexus. Aripa servește ca atribut definitoriu al noii serii LC Inspiration, urmând arcul de margine de ieșire al portbagajului și definit în mod unic cu două aripi întoarse la ambele capete. Aripile, bineînțeles, sunt complet funcționale și creează un vârtej vertical care ajută la calmarea turbulenței generate de fluxul de aer de-a lungul flancurilor mașinii.

 

 

Angajament limitat

 

 

2021 LC 500 Inspiration Series are cu siguranță o istorie interesantă, dar inspirația sa aeriană este doar o parte a narațiunii. Cu doar 100 de unități disponibile, cea mai recentă serie Inspiration este o ediție limitată de cea mai înaltă comandă. 

 2021 Sienna Limited AWD Cypress Green 018 copy 1200x800 1

 

În afară de LC 500 standard, un vehicul magnific în sine, seria Inspiration 2021 este accentuată de o combinație de caracteristici care nu se regăsesc în niciun alt pachet LC. Vehiculul în ediție limitată este oferit într-o singură culoare exterioară, superb Obsidianul întunecat, care este asociat cu jante îndrăznețe și frumoase din aliaj negru de 21 inci, care umple godeurile roții. Un acoperiș atrăgător din plastic armat cu fibră de carbon (CFRP) este standard și se dovedește a fi complementul perfect al spoilerului pentru aripi de aer din fibră de carbon. 

 

 

Seria LC 500 Inspiration câștigă, de asemenea, unele îmbunătățiri suplimentare în ceea ce privește performanța la volan datorită diferențialului cu alunecare limitată Torsen. Diferențialul spate cu alunecare limitată de detectare a cuplului de mare capacitate distribuie eficient puterea motorului pe puntea spate, contribuind la optimizarea tracțiunii, manevrabilității și controlului într-o varietate de condiții. Tija de performanță spate standard Yamaha cu amortizor, o opțiune disponibilă pe alte modele LC, oferă o rigiditate suplimentară pachetului de suspensii. 

 

 2021 Lexus LC 500 Inspiration Series 005 copy 1200x800

 

 

Intrând în interior, insigna serializată de pe consola centrală identifică imediat natura limitată a vehiculului și secvența sa din cele 100 produse. Cabina este împodobită cu scaune sportive negre, decorate cu Alcantara, cu accente elegante și centuri de siguranță Saddle Tan. Volanul și maneta schimbătorului sunt, de asemenea, accentuate în aspectul Alcantara negru. O placă de protecție din fibră de carbon accentuează ușa și, odată ce se află în interior, șoferul și pasagerii se pot bucura de sunetul sistemului audio standard de sunet surround de referință de 915 wați Mark Levinson, cu 13 difuzoare. 

 

 

Seria LC Inspiration vine, de asemenea, standard cu un afișaj Head-Up (HUD) color mare, care proiectează o gamă de informații pe fundul geamului parbrizului. Informațiile relevante pot fi afișate șoferului fără a se concentra asupra drumului, cum ar fi: viteza drumului, treapta de viteză, turația motorului; direcții pas cu pas; Starea controlului vitezei radar dinamice; Sistem pre-coliziune; Lane Keep Assist / Lane Departure Alert; indicator de avertizare principal; icoane informative; clearance sonar. 

 

 

Standardul din seria Inspiration este cheia cardului SmartAccess, care operează toate aceleași sisteme SmartAccess ca un portofel fără funcționarea manuală a butonului. Utilizatorii pot pur și simplu să plaseze cheia cardului pe persoana lor și să utilizeze sistemul SmartAccess pentru a debloca / bloca ușile apucând mânerul exterior al ușii și pornind vehiculul odată înăuntru. Fiecare cheie SmartAccess Card vine, de asemenea, echipată cu o cheie mecanică de rezervă pentru deblocarea ușilor în cazul în care bateria este descărcată. 

 

 

 

Evoluții cheie pentru 2021

 

 

Seria de inspirație LC 500 beneficiază de aceleași actualizări ale LC 500 standard pentru 2021. Inginerii Lexus au putut tăia 22 de kilograme de greutate neexprimată din vehicul, ceea ce se evidențiază prin utilizarea brațelor de suspensie inferioare din aluminiu, a stabilizatoarelor de suspensie mai ușoare, cu un design gol și diametru revizuit, nou material cu arc elicoidal de înaltă rezistență și roți spate mai ușoare de 21 inci. 

 

 

Cu o greutate redusă, suspensia LC a fost rafinată pentru a oferi o cursă mai lină și mai moale pentru o conexiune îmbunătățită cu șoseaua. Acest lucru a fost realizat cu ajustări ale comenzilor electronice ale absorbantului suspensiei din față pentru a crește lungimea cursei. Inginerii au optimizat apoi rigiditatea legată a dopului pentru a ajuta la crearea unei curse generale mai fine a suspensiei. Rigiditatea stabilizatorului din spate a fost îmbunătățită pentru a ajuta capacitatea de rotație frontală de a oferi o intrare de direcție mai liniară. 

 

 

Controlul vehiculului la viteze medii până la viteze mari este îmbunătățit datorită sistemului 2021 LC pentru controlul stabilității vehiculului (VSC), care câștigă asistență activă în virare (ACA). Acest sistem ajută la virare prin asigurarea controlului frânelor roților interioare pe baza forței G și a cerințelor de accelerație laterală în timpul conducerii cu spirit. 

 

 

Performanta ridicata

 

 

La pornire, fulgerând prin eșapamentul activ variabil, V8 aspirat natural de 5,0 litri emite o notă de motor cu gât complet ca un apel către pasionații de conducere. LC 500 are o putere de 471 CP și 398 lb.-ft. de cuplu maxim. LC este, de asemenea, capabil să ofere un timp de 0 până la 60 mph de 4,4 secunde și are o evaluare EPA de 25 mpg pe autostradă. 

 

 

Alte îmbunătățiri esențiale pentru modelul 2021 au fost aduse transmisiei automate cu 10 trepte Direct-Shift pe LC 500 cu motor V8, deoarece logica schimbării a fost actualizată pentru a oferi îmbunătățiri pentru conducerea zilnică în ceea ce inginerii se referă la „zona activă” , ”Sau zona în care se află cei mai mulți șoferi în intervalul de accelerație de 50-70%. Transmisia Direct-Shift permite ca RPM-urile motorului să se extindă în această gamă pentru a accentua senzația de accelerație înainte de a trece la viteza următoare.

 

 

Lexus Enform pentru siguranță și confort

 

 

Lexus Enform Safety Connect vine cu o încercare de trei ani cu acces la centrele de răspuns Lexus Enform 24/7/365. Cu Lexus Enform Service Connect, gratuit în primii 10 ani, vehiculul poate trimite alerte pentru întreținerea specifică recomandată din fabrică, alertând simultan un dealer Lexus preferat. Aplicația Lexus poate fi utilizată pentru a seta memento-uri și alerte pentru probleme de întreținere și service. Aplicația mobilă Lexus Enform Remote (abonament de încercare de trei ani inclus) vă permite să blocați și să deblocați ușile, să porniți motorul și comenzile climatice, să verificați nivelul de combustibil și multe altele, prin intermediul smartphone-ului, smartwatch-ului sau dispozitivelor compatibile Amazon Alexa de acasă. 

 

 

Funcții avansate de siguranță și asistență pentru șofer 

 

 

Sistemul de siguranță Lexus + vine standard pe LC 500 2021. Sistemul de siguranță Lexus + este dotat cu alertă de ieșire a benzii de circulație cu Lane Keep Assist. Sistemul de pre-coliziune cu detectarea pietonilor este standard și include caracteristici precum avertizarea de coliziune frontală (FCW), frânarea automată de urgență (AEB) și detectarea pietonilor. Controlul de viteză dinamic cu radar din toată viteza este, de asemenea, inclus, la fel ca și faza lungă inteligentă care va intra în mod faza lungă atunci când drumul din față este liber, dar va trece temporar la faza scurtă atunci când sunt detectate farurile sau stopurile. 

 

 

Asistența la parcare intuitivă este standard pe seria LC Inspiration. Folosește senzori de sonar în barele de protecție față și spate pentru a detecta obstacolele din calea vehiculului în timpul manevrelor cu viteză redusă. Sistemul dă o alertă sonoră, iar afișajul multi-informații (MID) afișează poziția și distanța față de obstacol. Blind Spot Monitor este un echipament standard, la fel ca și un dispozitiv de dezghețare a parbrizului.

 

 

 

Acest website foloseste cookies pentru imbunatatirea paginii web si a serviciilor asociate. Prin continuarea navigarii pe acest website, sunteti de acord cu politica noastra privind folosirea de cookies.
Detalii Accept Refuz