Leaf 1200x800

 

PARIS - Nissan și Grupul EDF au semnat un acord de cooperare pentru accelerarea mobilității electrice, în special prin încărcarea inteligentă a vehiculelor electrice. Acest acord se aplică Regatului Unit, Franței, Belgiei și Italiei.

 

Acordul de cooperare se concentrează în principal pe dezvoltarea de soluții inteligente de încărcare (vehicul la rețea sau V2G), prin reunirea tehnologiilor dezvoltate și stăpânite de ambele companii. Încărcarea inteligentă se referă la tehnologii care optimizează încărcarea sau descărcarea unui vehicul electric într-un mod eficient și rentabil.

 

Ca parte a acordului de cooperare, Nissan este responsabilă de vânzarea de vehicule electrice compatibile cu V2G, iar Grupul EDF este responsabil de soluțiile de încărcare V2G și serviciile conexe.

 

Ideea centrala este aces de integrare a vehiculelor electrice în societate, tehnologia V2G oferind beneficii semnificative rețelelor electrice și, totodată, noi oportunități financiare întreprinderilor. Pe măsură ce un număr tot mai mare de șoferi și întreprinderi fac trecerea la vehicule 100% electrice, Nissan a obținut vânzări record atât Nissan LEAF, cât și pentru e-NV200, în Europa, anul trecut.


Grupul EDF se angajează să promoveze mobilitatea în special prin dezvoltarea de soluții de „încărcare inteligentă”, cu beneficii tangibile pentru clienți. Aceste soluții complet integrate includ gestionarea încărcării și descărcării bateriei. 


"Acest nou parteneriat cu EDF pe patru piețe europene majore este un alt semn că viziunea noastră asupra unui ecosistem electric devine o realitate", a spus Francisco Carranza, directorul general al Nissan Energy în Europa. "Companiile sunt din ce în ce mai conștiente de beneficiile și oportunitățile oferit de Nissan LEAF și e-NV200 și adăugarea unei soluții V2G este un pas logic pentru gestionarea furnizării de energie și deschiderea de noi oportunități de venituri. "

Acest website foloseste cookies pentru imbunatatirea paginii web si a serviciilor asociate. Prin continuarea navigarii pe acest website, sunteti de acord cu politica noastra privind folosirea de cookies.
Detalii Accept Refuz