Renault EZ FLEX225 1200x800

 

 

''RENAULT EZ-FLEX'' ȘI "LA POSTE": ÎNCERCAREA PENTRU LIVRAREA DE ULTIMA MILA

 

La show-ul Viva Technology din Paris, în perioada 16-18 mai 2019, Groupe Renault anunță un experiment inițial cu grupul La Poste al vehiculului său utilitar Renault EZ-FLEX. Scopul este de a crea o mai bună înțelegere a viitoarelor practici de livrare urbană.

 

Abordarea colaborativă, inovatoare și originală dintre cele două companii demonstrează angajamentul lor față de mobilitatea durabilă și responsabilă pentru livrările urbane.

 

Renault EZ-FLEX, dezvăluit în aprilie 2019, este un vehicul utilitar experimental, electric și conectat, care este compact și ușor de manevrat și are un design modular in spate. Analiza datelor vehiculului și feedbackul din partea personalului poștal vor servi pentru o mai bună înțelegere a realităților de zi cu zi ale livrărilor ultimelor mile.

 

Pe termen lung, zece automobile Renault EZ-FLEX vor fi împrumutate în Europa pentru profesioniști, întreprinderi, orașe și comunități pentru perioade de până la doi ani.

 

"Pe fondul congestionarii traficului în orașe și creșterea comerțului electronic, livrările urbane se transformă. Ca lider european în furgonete și vehicule utilitare ușoare, Groupe Renault are datoria de a continua să propună soluții perturbatoare. Renault EZ-FLEX, un vehicul comercial experimental ușor, ne oferă ocazia de a ne uni forțele cu Grupul La Poste, printr-o abordare inovatoare și colaborativă, menită să dezvolte și să anticipeze practici viitoare în livrările urbane", declara Denis Le Vot, Director al Alianței Diviziei Vehicule Comerciale Renault-Nissan

 

"Cum susținem creșterea comerțului electronic, reducând în același timp poluarea în orașele noastre și făcându-le mai atractive? Aceasta este o provocare majoră pentru "La POSTE". Logistica urbană este un proiect cheie în strategia noastră și am semnat acorduri cu 15 orașe pentru a implementa soluții adaptate fiecăruia dintre ele. Pentru a pune bazele logisticii urbane de mâine, inovăm continuu și testează moduri de livrare noi, din ce în ce mai responsabile și eficiente, care fac viața mai ușoară atât pentru clienții noștri, cât și pentru personalul de livrare. Un partener de lungă durată al La Poste în implementarea unui vehicul electric, Renault cu EZ-FLEX propune o soluție inovatoare și modulară. Feedback-ul nostru va fi folosit pentru adaptarea vehiculelor utilitare ușoare la nevoile personalului de livrare", opinează Philippe Dorge - Vicepreședinte executiv și Chief Operating Officer, Servicii-Mail-Parcels, Grupul La Poste

 

Renault și La Poste vor lucra împreună pentru a dezvolta ecosistemul de livrare urbană.

 

În fiecare zi, muncitorii poștali își completează turele în centrele orașelor, parchează, intră și ies din vehiculul lor de peste 100 de ori și își încarcă și descarcă pachetele. Ei aspiră să-și completeze rutele într-o manieră agilă și fluidă, fără poluare.

 

Renault EZ-FLEX este un vehicul compact și ușor de manevrat conceput pentru a îndeplini cerințele de mobilitate ale persoanelor de transport. Și ca vehicul electric, asigură mobilitatea durabilă. Designul său modular din spate poate fi evoluat și va servi la identificarea schimbărilor viitoare ale ecosistemului. Renault EZ-FLEX este conectat și echipat cu o serie de senzori. Acestea vor fi utilizate pentru colectarea și analizarea datelor privind utilizarea, rutele, kilometrajul, intervalul, viteza și numărul de opriri, cu scopul de a realiza o mai bună înțelegere a realității livrărilor de zi cu zi.

 

Datele vor fi analizate în lumina feedback-ului din partea personalului de livrare, a experienței și constrângerilor zilnice și a reacției mediului înconjurător.

 

Toate datele vor fi utilizate pentru a adapta vehiculul utilitar ușor la provocările viitoarelor livrări urbane.

 

Această abordare inovatoare, test-și-învățare se încadrează în practicile tradiționale din sectorul auto curent. Groupe Renault are o vastă experiență în inovarea continuă, în special prin angajamentul său de Formula 1, inițiat în 1977, și are peste 120 de ani de experiență, anticipând nevoile clienților săi și construind viitorul mobilității. (Photo Credits: Anthony Bernier)

Acest website foloseste cookies pentru imbunatatirea paginii web si a serviciilor asociate. Prin continuarea navigarii pe acest website, sunteti de acord cu politica noastra privind folosirea de cookies.
Detalii Accept Refuz