Cannes Official Poster 72nd Film Festival 1200x800

 

 

Renault, partener oficial al Festivalului de Film de la Cannes din 2019

* Renault este partenerul faimosului Festival de Film de la Cannes pentru al 36-lea an consecutiv din 1983. Relația specială ilustrează angajamentul Renault la cinema de peste 120 de ani.

 

* Cu un juriu prezidat de regizorul mexican Alejandro González Iñarritu, cel de-al 72-lea festival de film de la Cannes va cuprinde, printre altele, ultimul film al lui Claude Lelouch, "Cel mai bun an al vieții", cu un A110 alpin.

* Flota oficială a Festivalului de Film de la Cannes din 2019, care cuprinde aproape 300 de vehicule Renault, inclusiv 200 Espace Initiale Paris și 60 Talisman, va transporta oaspeții, membrii juriului și partenerii de-a lungul evenimentului de două săptămâni.

 

 Cannes Claude Lelouch Alpine A110 1200x800

Boulogne-Billancourt, marți, 13 mai 2019 - Festivalul de Film de la Cannes își reunește încă o dată forțele cu Renault pentru cea de-a 72-a ediție a evenimentului, care are loc în perioada 14-25 mai 2019. Flota oficială va fi formată din 300 de vehicule Renault , din care 170 Renault Espace și 60 Talisman. Linia de producție va fi rotunjită de o flotă electrică cu Renault ZOE și Twizy. Renault va organiza peste 20.000 de călătorii pentru a viziona filme și interviuri, de la aeroport până la Croisette și la capetele covorului roșu.

 

Cinematografia oferă o vizibilitate internațională de neegalat, indiferent dacă este în China, Brazilia, India, America Latină sau Rusia.

 

''Este un adevarat avantaj pentru marca Renault si vehiculele noastre, prin care putem prezenta tehnologia noastra si designul nostru rafinat in mass-media din intreaga lume'', a declarat Claude Hugot, Directorul Relatii Publice la Groupe Renault.

 

În fiecare an, circa 40 de vehicule Renault se regăsesc în 200 de emisiuni și filme de televiziune, inclusiv recent în seria franceză Baron Noir și Dix pour Cent și în filmul Woman at War de Benedikt Erlingsson și Vision de Naomi Kawase.

 

Alpine A110 în noul film al lui Claude Lelouch

 

'' În acest an, Alpine A110 a jucat un rol fantastic în "Cel mai bun an de viață", cel mai recent film al lui Claude Lelouch cu Jean-Louis Trintignant și Anouk Aimée, prezentat în afara concursului și lansat în cinematografe pe 22 mai. și singurul regizor francez care a câștigat Palme d'Or și Oscarul pentru cel mai bun film în străinătate pentru un bărbat și o femeie în 1966'', a spus Claude Hugot.

 

Renault, partener al cinematografiei de peste 120 de ani

Povestea datează din 1898, când frații Lumière și-au înființat primele studiouri de film în apropierea fabricii Renault pe Île Seguin din Boulogne-Billancourt. Ca urmare a legăturilor strânse create de cele două familii, Renault a devenit partenerul preferat al actorilor și al directorilor. Voiturettes de la Renault au apărut în primele filme de anunțuri și mai târziu în filme de genul lui Georges Méliès, Julien Duvivier, Jacques Tati, Claude Sautet, Steven Spielberg, James Cameron și Wim Wenders.

 

Astăzi, în plus față de Cannes, Renault este un partener al Unifrance, atelierele Ateliers de Beaune și premiile cinematografice franțuzești César, precum și festivalurile din Deauville, Lyon Lumière, Alpe d'Huez, Cabourg și Angoulême.

 

Cannes 2019: Almodóvar, Tarantino, Dolan, Loach și frații Dardenne în competiție

Cel de-al 72-lea festival de film de la Cannes promite să fie o ediție excelentă, cu Alejandro González Iñárritu președintele juriului și actorului francez Édouard Baer care găzduiește ceremonia de decernare a premiilor. Pedro Almodóvar va reprezenta Durerea și Gloria, în timp ce filmele care se află în competiție includ cea mai așteptată "Once Upon a Time" de la Quentin Tarantino, Matthias & Maxime de Xavier Dolan, The Young Ahmed de Jean-Pierre și Luc Dardenne. Tu de Ken Loach, precum și Parazit de Bong Joon-Ho, Mektoub, Dragostea mea: Intermezzo de Abdellatif Kechiche și o viață ascunsă de Terrence Malick. (Photo Credits: Laurent Campus / Renault © Photo : La Pointe courte / 1994 Agnès Varda et ses enfants - Montage & maquette : Flore Maquin)

Acest website foloseste cookies pentru imbunatatirea paginii web si a serviciilor asociate. Prin continuarea navigarii pe acest website, sunteti de acord cu politica noastra privind folosirea de cookies.
Detalii Accept Refuz