Toyota Ai Ventures 1200x800

 

 


Firma continuă să se angajeze să descopere și să investească în inițierea în faza inițială a mobilității și robotizării autonome.


02 mai 2019
Compania Toyota AI Ventures (TAIV), fondata in Silicon Valley, a anuntat astazi Fondul II, un nou fond de 100 de milioane de dolari dedicat investitiilor in start-up-uri in stadiu incipient, care dezvolta tehnologii perturbatoare si modele de afaceri in piețele de mobilitate autonomă și robotică. Condus de fondatorul directorului Jim Adler, care de asemenea este consilier executiv la Institutul de Cercetare Toyota (TRI), Toyota AI Ventures a fost fondată în iulie 2017 ca o filială a TRI. În mai puțin de doi ani, Toyota AI Ventures a investit într-un portofoliu diversificat de 19 companii. Fondul II aduce activele totale ale firmei în administrare la mai mult de 200 milioane de dolari pentru a investi și a susține startupuri promițătoare din întreaga lume.

"Producătorii auto trebuie să participe la ecosistemul de pornire pentru a rămâne înaintea schimbării rapide a industriei auto", a declarat Jim Adler, managing director al Toyota AI Ventures. "Investiția în startupuri creează relații pe termen lung care ajută Toyota să exploreze cele mai recente inovații în mobilitate".

Toyota AI Ventures caută start-up-uri în stadiu incipient într-o serie de industrii care aplică tehnologii AI, date și tehnologii cloud pentru a aborda probleme importante și pentru a crea noi oportunități de piață. Investițiile existente includ diverse companii precum:

Elementary Robotics - Dezvoltarea platformelor de robotică pentru a ajuta la automatizarea sarcinilor zilnice
Intuitie Robotica - Crearea de tehnologii sociale companion folosind AI cognitive
Joby Aviation - Pionierul unui serviciu aeronautic de pasageri cu decolare și aterizare electrică verticală (eVTOL)
Mai Mobilitate - Oferă comunităților un serviciu de transfer de nivel 4 cu autoturism
Mașini de mare - construirea sistemelor de control și navigare autonome pentru industria maritimă

Cu Fondul II, Toyota AI Ventures își va extinde căutarea de antreprenori talentați pentru a investi în cadrul misiunii sale pentru a descoperi ce urmează pentru Toyota.

"Interesul tot mai mare in sistemele automatizate a creat oportunitati deosebite de imbunatatire a vietii umane utilizand tehnologia IA si tehnologia de generatie urmatoare", a spus dr. Gill Pratt, CEO al TRI si membru al comitetului de investitii Toyota AI Ventures. "Sub conducerea lui Jim, Toyota AI Ventures ne ajută să găsim și să investim în liderii tehnologiei de mâine prin depășirea decalajului dintre start-up-uri de tehnologie și industria mobilității emergente".

Toyota AI Ventures va utiliza, de asemenea, Fondul II pentru a-și continua consolidarea serviciilor de portofoliu. În plus față de oferirea de capital, partenerii TAIV cu companiile din portofoliu oferă sprijin și resurse permanente pentru a le permite succesul pe termen lung, inclusiv asistență pentru potrivirea pieței produselor și o oportunitate de a se conecta cu expertiza tehnică profundă a Toyota și cu rețeaua sa globală extinsă.

"Startupurile noastre sunt clienții noștri și ne străduim să avem conexiuni profunde bazate pe o viziune comună, valori comune și stimulente aliniate", a spus Jim Adler. "Este vorba despre construirea de relații care să dureze. Anunțul de astăzi este o demonstrație a angajamentului nostru pe termen lung de a susține cei mai buni antreprenori care creează următoarea generație de inovații și întreprinderi perturbatoare ".

Susținerea citatelor

"Toyota AI Ventures sa dovedit a fi un partener valoros și mentor pentru echipele noastre de inginerie și executive", a declarat Dor Skuler, co-fondator și CEO la Intuition Robotics. "Experiența unică a echipei, ca fondatori, face TAIV primul meu telefon chemați cu veste bună și rău, știind că voi obține o perspectivă grijulie care ne va ajuta să ne dezvoltăm afacerea ".

"Toyota AI Ventures a fost un investitor fantastic și un partener pentru Joby în timp ce lucrăm spre un viitor în care taxiurile aeriene redefinesc mobilitatea zilnică cu orizonturi extinse și mai mult timp pentru a face ceea ce vă place", a declarat JoeBen Bevirt, fondator și CEO al Joby Aviation. "Ei s-au dedicat să facă tot ce pot pentru a ne ajuta să reușim, iar îndrumările și conexiunile pe care ni le-au furnizat au fost neprețuite".

"Apreciem abordarea pe care o ia Jim și restul echipei, de a lăsa fondatorii să-și conducă propriile companii, rămânând în același timp accesibile", a declarat Edwin Olson, co-fondator și CEO al Mai Mobility. "Pentru noi, Toyota AI Ventures nu este doar un investitor important, ci un partener critic în a ne ajuta să realizăm viziunea noastră pe termen lung de a face transportul mai sigur și mai personal".
Despre Toyota AI Ventures
O filială a Institutului de Cercetare Toyota, Toyota AI Ventures este o firmă cu capital de risc pe bază de Silicon Valley, care investește în startupuri din întreaga lume. Firma se concentrează asupra investițiilor în tehnologia inteligenței artificiale (AI), a datelor și a tehnologiilor cloud, aplicate pentru mobilitatea autonomă și pentru robotică. Pentru mai multe informații despre Toyota AI Ventures, vizitați www.toyota-ai.ventures.

Acest website foloseste cookies pentru imbunatatirea paginii web si a serviciilor asociate. Prin continuarea navigarii pe acest website, sunteti de acord cu politica noastra privind folosirea de cookies.
Detalii Accept Refuz