Foto De Grup  1200x800

 

 

În data de 3 octombrie a avut loc in Baia Mare cea de-a cincea întâlnire a Grupului de Lucru Standarde Tineret și totodată evenimentul de închidere a proiectului „Standarde și politici sustenabile în lucrul cu tinerii din România”, proiect cofinanțat din Fondul Social European (FSE) prin Programul Operațional Capacitate Administrativă (POCA).

 

Conferința s-a bucurat de prezența unui numar mare de persoane, membrii și voluntari din organizații neguvernamentale, autorități și instituții publice, alături de parteneri media, parteneri sociali, actori din comunitate interesați de domeniul politicilor publice de tineret.

 

În deschiderea evenimentului, managerul de proiect, Alina Pop a prezentat rezultatele finale ale activităților. De asemenea a subliniat că “reușita unui astfel de demers este dată de cooperarea reală și asumată între toți cei implicați: membrii echipei de proiect, experții organizațiilor partenere, membrii Grupului de Lucru Standarde Tineret precum organizatii si institutii direct implicate in consultari, instruiri, etc.”

 

Irina Lonean, expert politici publice de tineret a menționat: “Sunt onorată atât de numărul mare al participanților la această conferință de închidere, cât și de prezența colegilor din Grupul de Lucru cu care am avut o foarte bună colaborare și cu al cărui suport am elaborat politica publică. Vă propunem spre implementare o serie de standarde care corespund nevoilor și intereselor sectorului de tineret din România”.

 

Conf de inchidere 1200x800

Programul s-a încheiat cu o prezentare captivantă despre primul curs în format MOOC (Massive Open Online Course): “Dezvoltarea politicilor publice de tineret”. Razvan Sassu, președintele Asociației Young Initiative a vorbit despre beneficiile acestui instrument educațional inovator pentru dezvoltarea de competențe privind formularea, monitorizarea şi evaluarea politicilor publice în domeniul lucrului cu tinerii.

 

Informații despre activităţile din proiect sunt disponibile pe site-ul www.standarde-tineret.ro

și pe pagina de facebook

www.facebook.com/standardetineret

 

 

Proiectul “Standarde și politici publice sustenabile în lucrul cu tinerii din România” este co-finanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capacitate Administrativă 2014-2020, Componenta 1: Creșterea capacității ONG-urilor și a partenerilor sociali de a formula politici publice alternative; Axa prioritară - Administrație Publică și sistem judiciar eficiente; Operațiunea: Dezvoltarea și introducerea de sisteme și standarde comune în administrația publică ce optimizează procesele decizionale orientate către cetățeni și mediul de afaceri în concordanță cu SCAP, având cod SIPOCA 149 / cod MySMIS 112133.

 

Bugetul total al proiectului este de 748.178,65 lei din care valoare eligibilă nerambursabilă FSE 615.482,40 lei, valoare eligibilă nerambursabilă din bugetul național 117.432,69 lei și cofinanțare parteneri 14.963,56 lei.

Acest website foloseste cookies pentru imbunatatirea paginii web si a serviciilor asociate. Prin continuarea navigarii pe acest website, sunteti de acord cu politica noastra privind folosirea de cookies.
Detalii Accept Refuz