Afis 2018 Targul Darurilor De Craciun 1200x1684

Agenda evenimentelor culturale din săptămâna 17– 21 decembrie 2018

Oaspetele bibliotecii: prof. Ioan Ardeleanu-Pruncu, Sighetu Marmaţiei.
Marţi, 18 decembrie
ora 12:00, Holul Mare
Va avea loc un concert de colinde în interpretarea corului „Sfântul Ioan Damaschin” al Facultăţii de Litere Baia Mare, dirijor pr. lect. dr. Teofil Stan.
ora 14:30, Secţia Împrumut carte pentru adulţi
Elevi ai claselor a VII-a de la Școala Gimnazială „Lucian Blaga” (director prof. Ramona Dabija) și Școala Gimnazială „Octavian Goga” (director prof. dr. Amalia Ardelean), coordonați de prof. Mihaela Cuciureanu, prof. Emanuela Bud și prof. Georgeta Trnyancsev vor susține, în colaborare cu Secția împrumut carte pentru adulți, o activitate cu titlul „La France «symbolique» à travers ses fêtes «magiques»!”. Acțiunea presupune o prezentare de afișe și postere realizate de elevi pe tema sărbătorilor de iarnă în Franța și România, într-o încercare de evocare și analiză comparativă a tradițiilor specifice celor două țări.

Miercuri, 19 decembrie
ora 9, Salonul Artelor
Va avea loc deschiderea celei de-a VII-a ediţii a Târgului Darurilor de Crăciun, eveniment organizat de Asociaţia „Nod”, în perioada 19-21 decembrie 2018, la Salonul Artelor din cadrul Bibliotecii Judeţene „Petre Dulfu”.
Din program: ateliere de lectură pentru copii, degustare de produse locale, colindători, atmosferă de poveste şi multe surprize.
ora 12:30, Holul Mare
Va avea loc concertul de colinde intitulat „Vine Crăciun cel bătrânu'”, al membrilor grupului vocal „BiblioCantus” al Bibliotecii Judeţene „Petre Dulfu”, sub bagheta dirijorală a prof. bibl. dr. Vlad I. Bondre.
Din repertoriul muzical vor face parte următoarele colinde: Slobozâ-ne gazdă-n casă, La toată casa-i lumină, Din cer senin, Jos în Ţara Românească, La poartă la Ştefan Vodă, Eva, Doamne a Tale cuvinte, Vine Crăciun cel bătrânu'.

ora 13, Fondul Documentar al Academiei Române
Biblioteca Judeţeană „Petre Dulfu” organizează lansarea cărţii „Maramureşul. Ziare şi ziarişti: De la începuturi la 1945”, autor Ioan ARDELEANU-PRUNCU, apărut la Editura Valea Verde, Sighetu Marmaţiei, 2018.
Vor lua cuvântul: conf. univ. dr. Gheorghe Mihai B RLEA, dr. Ilie GHERHEŞ, Gheorghe P RJA;
Moderator: dr. Teodor ARDELEAN.
Joi, 20 decembrie
ora 10, Sala de conferinţe
Biblioteca Judeţeană „Petre Dulfu” în colaborare cu Academia Română - Centrul de Cercetare şi Documentare din cadrul Bibliotecii Judeţene „Petre Dulfu” Baia Mare vă invită la Sărbătoarea de lansare pentru autorii studiilor şi pentru „familiile nobile” evocate în volumul intitulat „100 de ani de la Marea Unire. 100 de personalităţi maramureşene care au făcut istorie”.
„Istoria este cea dintâi carte a unei naţii!” (N. Bălcescu)

Activităţi extra muros din săptămâna 17 – 21 decembrie 2018

Marţi, 18 decembrie
ora 18, Atelierul pictorului Mircea Bochiş
Un grup de iniţiativă ce cultivă solidarităţile culturale a reuşit să editeze albumul „Mircea Bochiş – un artist la centenar”. La atelierul pictorului va avea loc întâlnirea cu albumul, într-o atmosferă de „bună pace” dintre opera plastică şi opera de reflecţie.
Rara est adeo concordia formae atque pudicitiae. (Rar se întâmplă să se potrivească frumuseţea şi decenţa). Iuvenalis, 10, 297.

Miercuri, 19 decembrie
ora 16:30, Muzeul de Mineralogie “Victor Gorduza”
Va avea loc vernisajul expoziţiei temporare „Minerale în filatelia românească”, eveniment ce face parte din suita de manifestări „Crăciun în Maramureş”, sub egida Consiliului Judeţean Maramureş. Manifestarea va fi urmată de un concert de colinde şi cântece patriotice susţinut de corul „Sfântul Ioan Damaschin” al Facultăţii de Litere Baia Mare, dirijor pr. lect. dr. Teofil Stan.

În 17 şi 18 decembrie, bibliotecare de la Secția pentru copii a Bibliotecii Județene ”Petre Dulfu” vor participa la activităţile dedicate sărbătorilor de iarnă desfăşurate la Grădiniţa Nr. 4 (director Maria Ardelean).
Cadre didactice implicate: Ana Rus, Zorica Bota, Florica Rohnean.

Miercuri, 19 decembrie
ora 10, Grădiniţa nr. 25

Filiala „Traian” a Bibliotecii Judeţene „Petre Dulfu” organizează o expoziţie de carte la Grădiniţa nr. 25 (director Şandor Cristina) cu titlul „Vine Crăciunul”. Bibliotecara Ioana Dunca va prezenta preşcolarilor cărţile din expoziţie şi oferta serviciilor de bibliotecă.

Acest website foloseste cookies pentru imbunatatirea paginii web si a serviciilor asociate. Prin continuarea navigarii pe acest website, sunteti de acord cu politica noastra privind folosirea de cookies.
Detalii Accept Refuz