Casa Tineretului 1200x800

Începând de vineri, 10 august, Casa Tineretului din Baia Mare a îmbrăcat veșminte noi. Fred Atax și Alexis Corrand, doi artiști plastici de origine belgiană, asistați de câțiva artiști plastici maramureșeni, membri ai Uniunii Artiștilor Plastici Filiala Baia Mare, au conferit un aspect inedit Casei Tineretului, imobil aflat în proprietatea Consiliului Județean Maramureș. Actul artistic săvârșit de aceste mâini dibace a făcut parte din cadrul unui seminar de artă stradală, organizat în programul Academiei de vară ARE 2018.
La inaugurarea lucrării de mari dimensiuni de artă stradală au fost prezenți toți participanții înscriși la seminariile și workshop-urile școlii de vară a organizației Adunarea Regiunilor Europei și voluntarii implicați în activitățile proiectului “Baia Mare Capitala Tineretului din Romania”. Demersul artistic a fost salutat de către vicepreședintele Consiliului Județean Maramureș, Ioan Doru Dăncuș și de primarul Municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș.
“Am susținut și noi acest proiect prin fondurile nerambursabile destinate activităților culturale şi o vom face în continuare pentru aceşti tineri merită toata atenția autorităților locale şi județene. Felicitări! Aşteptăm cu nerăbdare cât mai multe inițiative de acest gen!”, a punctat Ioan Doru Dăncuș, vicepreședintele Consiliului Județean Maramureș.
Academia de vară reprezintă una din cele mai importante activități anuale organizate de Adunarea Regiunilor Europei, iar anul acesta a fost organizată de Consiliul Județean Maramureș. Având în vedere faptul că, pentru România, anul 2018 este un an jubiliar, județul Maramureș a dorit să marcheze Centenarul Marii Uniri prin organizarea acestei manifestări internaționale de amploare, care să aducă în prim plan valorile și tradițiile noastre și să promoveze moștenirea culturală a județului nostru în rândul regiunilor europene participante. Tematica acestei ediții a fost ”Patrimoniu cultural pentru atractivitate regională”, o temă generoasă care a adus în prim plan bogata moștenire culturală a Maramureșului și modul în care aceasta poate fi pusă în valoare pentru a stimula dezvoltarea regională.
Oaspeții au avut parte de o săptămână plină de activități interactive pe meleagurile noastre. De la seminariile și workshop-urile a căror tematică a urmărit prezentarea patrimoniului cultural european și până la întâlnirile cu meșterii populari maramureșeni, toate activitățile au încântat participanții acestui eveniment internațional. De asemenea, au avut ocazia să cunoască tradițiile, stilul de viață autentic și moștenirea noastră culturală şi au identificat cele mai bune metode pentru a le pune în valoare și a crește atractivitatea regională.
Participanţii Academiei de vară ARE 2018 au apreciat modul în care Consiliul Judeţean Maramureş a organizat acest eveniment internaţional şi au încurajat dezvoltarea continuă a judeţului nostru. De asemenea, oficialii români şi europeni au felicitat reprezentanţii autorităţilor locale şi judeţene pentru modul în care susţin şi promovează tradiţiile, meşteşugurile şi cultura acestei zone unice în lume, Maramureşul nostru drag.

Acest website foloseste cookies pentru imbunatatirea paginii web si a serviciilor asociate. Prin continuarea navigarii pe acest website, sunteti de acord cu politica noastra privind folosirea de cookies.
Detalii Accept Refuz